geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Digital AddictionSeptynių tūkstančių internete žaidžiančių žaidėjų apklausa parodė, kad 12% apklaustųjų turi bent jau po tris požymius nevaldomos nuolatinės priklausomybės žaidimams.

Masiniai internetiniai žaidimai, tokie kaip World of Warcraft, Guild Wars ir Second Life, tampa vis populiaresni. Kiekvienas iš jų jau turi virš milijono vartotojų. WOW pranešė turintis 7 milijonus vartotojų, Guild Wars du, na o Second Life peržengė vieno milijono kertelę. Beje žaidime Second Life, žaidėjai leidžia savo tikrus pinigus.

Tačiau žaidimai kaip World of Warcraft yra labai įtraukiantys, ir juos nepaprastai sunku išjungti ir nebežaisti. Tai dėl to, kad jie begaliniai. Ir visada atsiras kažkas tebežaidžiantis, kažkuriam pasaulio kampelyje.

Tad tie dvylika procentų žaidėjų turi tokius priklausomybės požymius, kaip nežmoniškas potraukis žaisti, užsisklendimas savyje, savikontrolės praradimas, ir visiškas nesirūpinimas kitais dalykais, netgi elementariais kaip mityba ar higiena. Bet atvejai, kad neinternetiniai žaidimai taip žalotų žmones, yra gerokai retesni. Problema yra ta, kad žaidžiant internetinius žaidimus nėra galutinio tikslo, pagrindinio boso ar istorijos pabaigos, kai gali didžiuodamasis savimi išjungti kompiuterį. Internete žaidimas niekada nesibaigia. Žaidėjai patys save ištremia į virtualų pasaulį ir stipriai atitrūksta nuo realybės. Žaidimas nepavojingas tol, kol tu valdai jį, o ne jis tave…

[ zveriukas, PCGames.lt ]

Palikti komentarą

*