geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

DoomKol vieni mokslininkai bando įrodyti, kad kompiuteris ir žaidimai yra baisiausias vaikų priešas, žalojantis jų psichiką ir sveikatą, kiti užsiima tyrimais, įrodančiais visiškai priešingus faktus. Ročesterio (Didžioji Britanija) universiteto mokslininkai paskelbė, kad pirmojo asmens šaudyklės gerina regėjimą.

Anot mokslininkų, žaibišku greičiu pasižyminčios pirmojo asmens šaudyklės lavina žaidėjo regėjimo aštrumą. Kasdien po keletą valandų virtualiame mūšio lauke praleidžiantys žaidėjai beveik 20 proc. geriau išskirdavo raides atsitiktinių dėmių kratinyje. Žaidėjai buvo suskirstyti į dvi grupes, pirma grupė surengė armagedoną „Unreal Tournament“ mūšio lauke, o antroji intensyviai dėliojo „Tetris“ kaladėles.
Mokslininkai pastebėjo, kad žaidėjų rega paaštrėjo jau po 30 valandų intensyvaus šaudymo. Tuo tarpu žaidusieji ne ką mažesnės judesio koncentracijos reikalaujantį „Tetris“ žaidimą “ – tokiais pasiekimais pasigirti negalėjo.

Tai jau nebepirmas mokslinis tyrimas, įrodantis, kad žaidimus žaisti sveika ir naudinga. Žinoma, praradus saiką, bet kuris naudingas dalykas kaip mat gali tapti žalingu. Todėl neverta tikėtis, kad po po mėnesį trukusių „Counter Strike“ skerdynių, neišeinant iš namų, jūs galėsite perskaityti kas yra parašyta ant kitoje gatvės pusėje numestos degtukų dėžutės.

[ E.Piliponis, Kompiuterija ]

Palikti komentarą

*