geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Digital AddictionPraėjusią savaitę Amerikos Medicinos Asociacija (AMA) paskelbė spręsianti ar chronišką žaidimų žaidimą galima laikyti lygiateise priklausomybe alkoholizmui. Ypač didelį dėmesį gydytojai ketino atkreipti į priklausomybę nuo kompiuterinių žaidimų. Šį klausimą AMA sprendė kartu su Amerikos Psichiatrijos Asociacija (APA), kuri oficialiai diagnozuoja psichines ligas.

Gydytojų debatai sukėlė dideles audras JAV. Sekmadienį priklausomybių ekspertai APA susirinkime atsisakė patvirtinti, kad žaidimai yra lygūs narkotikų vartojimui ar probleminiui lošimui kazino.

„Nėra reikalo siūlyti, kad tai yra sunki psichinė liga, sulyginama su alkoholizmu ar kitų medžiagų vartojimo sutrikimais, ir tai neturėtų būti vadinama priklausomybe.“ – Roiterio žinių agentūrai sakė Dr. Stuart Gitlow.

Bet vien todėl, kad žaidimų žaidimas nebuvo prilygintas psichiniam sutrikimui, tai dar nereiškia, kad ginčas bus pamirštas. APA persvarstys šį klausimą 2012 metais.

JAV yra JAV, tačiau Azijoje jau seniai veikia šimtai klinikų, gydančių nuo kompiuterinių žaidimų priklausomus pacientus. Azija taip pat pirmauja per ilgai žaidimus žaidžiusių ir nuo organizmo pervargimo mirusių žaidėjų skaičiumi. Kaip sakoma – kas per daug, tas nesveika.

[ Endy, PCGames.lt ]

1 komentaras “Priklausomybė nuo kompiuterinių žaidimų?” įrašui

  1. […] o jei grįžtant prie temos. Priklausomybė nuo kompiuterinių žaidimų gali turėti rimtas pasekmes. Netenkama daugumos draugų, dėl to vienatvės jausmas sustiprėja ir […]

    Pakvaišęs dėl žaidimų

Palikti komentarą

*