geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

PlayStation 3Pagaliau sulaukėm! Mūsų rankose – trečiosios kartos kompanijos „Sony“ kūdikis „Playstation 3“. Iki jam pasirodant sklandė daug kalbų bei gandų, tačiau dabar jie jau nebesvarbūs – viską galime išbandyti ir patirti patys.

Išvaizda

Tik pažvelgus į šią žaidimų, nors gal dabar geriau sakyti pramogų, konsolę apima malonus jausmas, sakantis, kad prieš mus tikrai neeilinis gaminys. Jo žvilgančiame ir juodame it smala paviršiuje matosi subtilios detalės: prekės ženklas PS priekiniame skydelyje bei šalia – lietimams jautrios įjungimo ir išjungimo bei disko išmetimo piktogramos. Iš viršaus aiškiai matomas užrašas PLAYSTATION 3, kurio šriftas kiek primena garsiojo filmo „Žmogus voras“ šriftą. Nepaisant to, ši dėžutė, sverianti net 5 kg, atrodo solidžiai ir šalia kitos garso bei vaizdo aparatūros nenublanksta.

Techninės savybės

Gamintojas vartotojams paruošė du konsolės variantus – Basic (paprastas) ir Premium (išskirtinis). Vienintelis juos skiriantis bruožas – kietojo disko talpa, kuri Basic variante yra 20 GB, o Premium siekia 60 GB. Visi kiti komponentai identiški. Abiejuose konsolės variantuose plaka toks pats kompanijų „Sony“, „Toshiba“ ir IBM sukurtas 3,2 GHz Cell Broadband ™ procesorius (specialiai sukurtas šiai konsolei). Savo pajėgumais jis iki 10 kartų lenkia visus pastaruoju metu sukurtus procesorius asmeniniams kompiuteriams. Tai padaryti jam padeda net 7 tarpusavyje sąveikaujantys branduoliai, kurie per sekundę sugeba atlikti apie 0,2 trilijono skaičiavimų.

Konsolėse taip pat sumontuotas grafinis procesorius RSX „Reality Sythesizer“, kurį „Sony“ kūrė kartu su „nVidia“. Jų darbą vainikavo 550 MHz ir 300 mln. tranzistorių turintis gaminys. Be to, šioje „geimerių“ svajonėje yra 265 MB atminties. Naujajame „Playstation“ taip pat įmontuotos 4 USB jungtys, optinė garso išvestis, „Bluetooth“, „Wi-Fi“ ir „Ethernet“. Įdiegtos technologijos prie interneto leidžia prisijungti dviem būdais: pasitelkus vietinio tinklo laidą arba naudojantis belaidžio interneto paslauga. Beje, internetas yra gana svarbi šios konsolės veikimo ir naudojimo dalis, leidžianti iš specialaus puslapio siųstis bandomąsias žaidimų versijas, patobulinimus bei kitą naudingą informaciją.

Kaip ir pirmtakas, šis „Playstation“ sugeba skaityti tiek pirmosios, tiek antrosios kartos „Sony“ konsolių žaidimus, be to, dar priima ir daugybę kitų CD bei DVD formatų. Tačiau svarbiausias ir tikriausiai mėgstamiausias PS3 formatas – BD (Blu-ray Disk). Nors šio formato diskuose telpa iki 50 GB informacijos, tačiau ypatingų simpatijų Europoje jie dar nesulaukė. Kol kas tai vienintelė konsolė, turinti BD skaitytuvą. Šis formatas leidžia pasiekti 1080 taškų raišką, tačiau norint tai pamatyti pirmiausia reikia įsigyti HD TV, antraip tikrai nepajusite šios PS3 savybės privalumų.

Viena įdomiausių šio aparato savybių – vietoj valdymo pultelio galima sėkmingai naudoti ir PSP kompiuteriuką, kuris prie konsolės jungiamas per „Wi-Fi“.

Jei jau prakalbome apie valdymą, verta paminėti, kad naujieji PS3 pulteliai, įmantriai pavadinti SIXAXIS, savo išvaizda perdaug nesiskiria nuo anksčiau naudotų. Tačiau pasikeitimus galima pamatyti iškart. Bene labiausiai į akis krenta tai, jog jie tapo bevieliai. Kita naujovė netokia akivaizdi – naujieji valdikliai geba atpažinti ir reaguoti į žaidėjo judesius: aukštyn, žemyn, į kairę, į dešinę, į priekį ir atgal. Žaidimų kūrėjai jau skuba pasinaudoti šiuo privalumu ir kuria žaidimus palaikančius šią funkciją, kurių kol kas tikrai nėra daug.

Naujieji „Bluetooth“ pulteliai žaidėjui leidžia nuo kompiuterio nutolti per 10 metrų, kas yra visiškai pakankama tam, kad jaustumeisi nesuvaržytas ir atsipalaidavęs.

Įspūdžiai

Pažintį su PS3 pradėjome nuo meniu, kuris yra beveik toks pat, kaip ir PSP, tik čia radome daugiau funkcijų. Beje, palyginti su „Xbox 360“, „Sony“ kūrinio meniu mums pasirodė paprastesnis ir patogesnis.

Kitas žingsnis – muzika. Kadangi „Playstation“ prijungėme prie garso sistemos optiniu laidu, nutarėme išbandyti ir šią jo savybę. Klausėme vieną iš Dido CD. Garsas tikrai nenuvylė – sklido tolygiai ir maloniai. Tik štai vizualizacija, rodoma TV ekrane, kol groja muzika, galėtų būti įvairesnė.

Beje, dėdami, o vėliau ir išimdami pirmąjį diską pajutome PS konsolėje įdiegto naujojo skaitytuvo privalumus. Šis veikia panašiai kaip automagnetolos, niekas „neišvažiuoja“ ir neatsidaro, diską tiesiog dedame į tam skirtą kiaurymę, o kitkuo pasirūpina kompiuteris, kuris jį švelniai praryja ir vėliau taip pat grąžina.

Toliau – vaizdas. Į naująjį PS dedame Robbie Williamso koncerto DVD. Nors mūsų naudotas TV nebuvo itin aukštos kokybės, tačiau vaizdas, kurį pamatėme ekrane, mums patiko ir pasirodė švarus bei kontrastingas.

Radę konsolėje įmontuotus kortelių skaitytuvus, nutarėme išbandyti ir juos. Čia pat su „Canon“ fotoaparatu ir „Sony Ericsson“ telefonu padarėme kelias nuotraukas ir jau po kelių minučių jų korteles dėjome į tam skirtus „Playstation“ lizdus. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog tai gana nuobodu (ypač nuotraukų peržiūra), bet bevielis PS3 pultelis peržiūrai suteikė daug žaismingumo. Be to, galime konstatuoti – patogu.

Na, ir galiausiai žaidimai. Turėjome du naujus žaidimus: „Genji Days of The Blade“ ir „Ridge Racer 7“. Abu iškart mūsų akyse sublizgėjo savo grafine išvaizda, nors sakoma, kad tai ne patys geriausi ir gražiausiai atrodantys trečiosios kartos žaidimai. Tiesa, juos pažaidę pasigedome geriausiems darbams būdingų tvirtų siužetinių linijų („Genji“) bei valdymo realistiškumo („Ridge Racer 7“). Na, bet tai jau turbūt skonio reikalas.

Privalumai

  • Daugiafunkcis daugialypės terpės įrenginys
  • Gražus dizainas
  • Patogūs bevieliai valdymo pulteliai

Trūkumai

  • Didelė kaina
  • Sunkus

Kaina

  • Apie 2500 Lt

[ alfa.lt ]

1 komentaras “PlayStation 3 – elegantiška pramogų mašina” įrašui

  1. ar skiresi ps 3 europinis nuo kinietisko?

    Tomas

Palikti komentarą

*