geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

ASUS PhysXNors pirmasis fizikos efektų apdorojimo procesorius kurį sukūrė „Ageia” pasirodė prieš daugiau nei metus, žaidimai vis dar nėra su juo suderinami. Ir kažin ar tai greitai pasikeis, ypač po to, kai pats John Carmack prabilo apie abejotinas „PhysX” perspektyvas.

Legendinio žaidimų kūrėjo teigimu, kelių branduolių pagrindiniai procesoriai bei vaizdo lustų raida jį domina gerokai labiau nei „PhysX” panaudojimas. J. Carmack teigimu, dar yra daug ką tobulinti šiose srityse, na o galvoti apie fizikos efektų procesorius tikrai ankstoka.

Beje, nors „Doom” ir „Quake” kūrėjas ir netiki fizikos efektų lustų ateitimi, juos palaikys konkurentų „Epic” kuriamas žaidimas „Unreal Tournament 3”. Jis veikiausiai taps pirmu rimtu žaidimu, mokančiu efektams reikalingus skaičiavimus nukrauti nuo centrinio procesoriaus pečių ir perduoti juos atskiram lustui.

[ VK, Games.lt ]

Palikti komentarą

*