geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Xbox 360 vs. PC
Ar tikrai apsimoka leisti pinigus vien žaidimams skirtam įrenginiui, o gal verčiau įsigyti asmeninį kompiuterį, kurio galimybės platesnės? Išbandę „Xbox 360“ žaidimų konsolę aptarsime keletą aspektų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį renkantis tarp „Xbox“ ir asmeninio kompiuterio.

Taigi ką pasirinkti? Viskas, be abejo, priklauso nuo poreikių. Tiek AK, tiek „Xbox 360“ rinkoje užima kiek skirtingas nišas. Jei esate prisiekęs žaidėjas, turbūt bus sunku užmigti naktimis žinant, kad jau yra „Xbox 360“, tačiau jis vis dar nestovi ant jūsų stalo. Vis dėlto jei reikia toli gražu ne vien tik žaidimų, matyt, rinksitės asmeninį kompiuterį.

„Xbox 360“ privalumai

Vienas iš turbūt labiausiai pastebimų „Xbox 360“ privalumų matyti tik pažvelgus į šios žaidimų konsolės ir į AK kainas. „Xbox 360“ šiuo metu kainuoja maždaug tiek, kiek tikrai gera AK vaizdo plokštė.

„Xbox 360“ taip pat nėra vien tik žaidimų konsolė – tai kartu ir pramogų centras. Kitaip sakant, jūs galėsite klausytis muzikos iš CD, žiūrėti DVD filmus arba tiesiog viską nusikopijuoti į konsolėje esantį kietąjį diską ir, be abejo, žaisti žaidimus vienas arba internete. Tiesą sakant, galimybė prisijungti prie interneto beveik padvigubina „Xbox 360“ funkcionalumą ir malonumą juo naudotis. Tai, kad įmanoma parsisiųsti ir žaisti žaidimus bei bandomąsias jų versijas, gali atimti ne vieną miegui skirtą valandą.

Kitas privalumas – „Xbox 360“ pirmiausia skirta žaisti žaidimus, taigi jums nereikės trinti kelių programų, kad tik atsirastų pakankamai vietos, nereikės aiškintis, kokių tvarkyklių reikia naujam žaidimui ir kaip tinkamai sukonfigūruoti operacinę sistemą. Parsinešėte namo „Xbox 360“ ir po dešimties minučių jau galite mėgautis visais žaidimais.

Patogumas – stiprioji „Xbox 360“ savybė. Daug maloniau žaisti patogiai įsitaisius ant sofos, o štai į lovą pasiimti stalinį kompiuterį niekas nesiryš. Vartotojo patogumui „Xbox 360“ turi bevielius žaidimo pultelius, kurie yra labiau pritaikyti žaidimams negu klaviatūros ir pelės rinkinys.

„Xbox 360“ trūkumai

Be abejo, visa žaidimams skirta įranga vienoje vietoje – tikrai patogus sprendimas, tačiau trūkumų neišvengsite. Asmeniniam kompiuteriui kiek pasenus visai paprasta nusipirkti papildomos atminties, pakeisti seną procesorių į naują ar kitaip atnaujinti sistemą. „Xbox 360“ ir panašios konsolės šioje vietoje kiek suklumpa. Kai jūsų „Xbox 360“ pasens, teks įsigyti naują žaidimų konsolę, nes atskirų dalių atnaujinti nepavyks.

Asmeniniai kompiuteriai, be abejo, gali atlikti daugiau funkcijų ir turi daugiau galimybių negu „Xbox 360“. Tiek dabar, tiek ir ateityje konsolių funkcionalumas didėja ir didės, tačiau AK lygio, matyt, niekada nepasieks ir galbūt to daryti net nesistengs.

Ribotas naudojimasis internetu gali sukelti nepatogumų. Norint naudotis „Xbox Live“ paslauga, kuri skirta norintiems žaisti internete, teks sumokėti 70 JAV dolerių per metus.

Nepatogu ir tai, kad turėdami „Xbox 360“ skirtą žaidimą negalėsite juo mėgautis kitose konsolėse.

Dar vienas „Xbox“ trūkumas – gana didelis svoris. Juk tai daiktas, kurį ne vienas norės nusinešti pas draugą, turintį geresnį televizorių ar garso sistemą. Be automobilio šis procesas bus labai varginantis. Po jo net noras žaisti gali dingti.

Taip pat galima paminėti ir tai, kad žaidimų, skirtų šiai konsolei, yra gerokai mažiau nei asmeniniam kompiuteriui.

Išvados

Rimti žaidimų mėgejai sunkiai gali išgyventi be „Xbox 360“ ir panašių žaidimų konsolių. Paprastumas, patogumas, mažesnė kaina – visa tai traukia pirkėjus. Vis dėlto dar negreitai AK užleis lyderių poziciją žaidimų rinkoje. Didesnis funkcionalumas, galimybė atlikti daug įvairių darbų ir daugelis kitų dalykų, kurių „Xbox 360“ papraščiausiai niekada negalės atlikti… Kurį rinktis? Jeigu nenorite savo darbinio kompiuterio apkrauti žaidimais, jeigu neįsivaizduojate gyvenimo be bemiegių naktų, praleistų šaudant į viską, kas juda, tokiu atveju bus sunku neįsigyti „Xbox 360“. Tačiau jei žaidimai tėra tik vienas iš daugelio laisvalaikio praleidimo būdų, tuomet galbūt žaidimų konsolė skirta ne jums.

Privalumai

  • Prieinama kaina
  • Įmanoma žiūrėti filmus, klausytis muzikos
  • Galimybė konsolę, AK ir TV sujungti į vieną sistemą, taip praplečiant jos galimybes
  • Paprasta naudotis
  • Bevieliai valdymo pulteliai suteikia komfortabilumo

Trūkumai

  • Neįmanoma atnaujinti ir pagerinti techninių konsolės parametrų
  • Mažesnis funkcionalumas, palyginti su AK
  • Viena patraukliausių paslaugų „Xbox Live“ – mokama
  • Žaidimai skirti tik vienai konsolei (šiuo atveju „Xbox“)
  • Didelis konsolės svoris
  • Palyginti nedidelis žaidimų pasirinkimas

[ alfa.lt ]

23 komentarai(-ų) “Xbox 360 ar AK?” įrašui

  1. [Neįmanoma atnaujinti ir pagerinti techninių konsolės parametrų]
    As pilnai sutinku, kad neimanoma atnaujinti ir pagerinti techniniu konsoles parametru, bet man iskyla klausimas: o velniam juos gerinti? Juk konsoles tai ne AK, kad kas metus reikia Ram’U damest ar vaizduske pakeist. Ant konsoles nusiperki zaida ir jis pasileidzia, nesvarbu ar konsolei metai ar du.

    ZBKT

  2. Na visgi čia yra lyginamas PC ir X360 .. tik neaišku kam to reikia, naudingiau būtų jei palygintų įrenginius esančius toje pačioje kategorijoje – X360 ir PS3.

    admin

  3. kaip tai negalima pagerinti parametru? o naujas didesnis hardas ka nesiskaito? ;) elite isheina su 120gb hardu – upgrade’as. galima harda atskirai nusipirkt. 360 is da best ;)

    lizarrrd

  4. PC

    8800 3RAM,4200+UZ1500 TV

    KAM XBOX360

    jak

  5. nu nzn galvoju ka daryt ar tobulint dar pc ar prikt xbox 360 elite. Patarkit o patys ka darytumet su ~1500 LT ?

    pasimetes

  6. Pirkčiau Premium’ą su HDMI, kam tas Elite bereikalingas. Na nebent ketini siųsdintis daug content’o iš XBL’o, tuomet taip, pravers. PC čia nė nevaržovas…

    admin

  7. Dar reikejo pamineti apie zaidimus:
    Xbox 360 zaidimai yra NextGen (naujosios kartos). Jie pasizymi geresne grafika, realistiskesniu gameplay’jum. Tuom PC nepasizymi ir dar ilgai nepasizymes (bent jau iki DX 11 ar kokio, o tuomet reikes hell of a video card). Be to jau po truputi galima matyti kaip populiarus zaidimai nebera leidziami ant PC. Pvz GTA IV bus tik ant konsoliu. Tad jeigu esate hard core gameriai geriau nusipirkite konsole ir enjoy the ride.

    ville

  8. Nu drysciau gincytis, kad PC grafika ne grazesne, ji tikrai grazesne :P Aisku turint galinga PC tik… As paklojau uz savo PC pries metus daugiau nei 5,000lt ir zaidimu visiskai nera…Tiesiog nebeleidzia ant PC zaidimu tikrai vertu demesio, todel ir zadu pirkt Xbox360…

    lacroix

  9. Už PC leisti 5gabalus kaip gaming konsolę šiais laikais yra nedovanotina… Manytau už tokią sumą vertėtų rimtai pamąstyti apie Full HD TV+X360 įsigyjimą.

    admin

  10. pasimetes vietoj taves imciau Xbox360 elite… Pats zadu ji imt tai tik problemele kol pinigu sutaupysiu :) O ant pc kiek gi galima keist viska tik vaizdo plokste nusipirkau jau po 1 metu ji velnio verta… O va Xbox360 jau kitas reikalas niekada nereiks mastyti ir maldauti dievo – prasau patempk sita zaidima, prasau patempk sita zaidima :)

    Medionaz

  11. krc ant xbox elite man per brangu ir noreciau paklaust kuom premium skiriasi nuo paprasto xbox 360 ?? ir ar jis brangesnis? :)

    Pinkis

  12. na jai kam su babkem beda tai pasiuliciau nusipirkti arckada su hdmi kaip as padario o po kiek laiko nusipirkti 60GB hdd o jai gan turtingesnis tada jautiesi gali ir 120GB pasimti taip arcad nepaleis legendinio xbox zaidimu bet velnei ju nemate kam jie ira ira daug kitu nauju pasirinkimas taip jie vel kainuoja nori Live zaisti nepiratauk :D plius lapkricio 19 naujas softas iseina tad piratauti neapsimoka as pac maniau gal vertetu nuflesinti bet poto pamaniau kad geriau as org games pirksiu tad mano pasiulimas pirkit arcade console su hdmi ir tikrai busit patenkinti ir neisleisit daug pinigu ;)

    BoYisH

  13. na jau :D didelis konsoles svoris :D jau ce tai isvis kas rase sita straipsni nusisnekejo xbox 360 lengvesnis uz pc deze :D o masivus power bric irgi nera toks sunkus kaip atrodo :D na o del zaidimu pasirinkimas ira gan didelis ir is plecesi kekviena diena ff naujas xbox 360 fable2 xbox 360 na daugelis naujausiu ir geriausiu zaidimu ispradziu iseina ant xbox 360 todel kad live jau trinasi 14milijonu pleariu tad manau geriau console!!!!

    BoYisH

  14. Visiskai sutinku tik su vienu teiginiu jog xbox live – mokama, is dalies sutinku jog su ak daugiau galimybiu, bet su likusiais 4 visiskai nesutinku.
    Per didelis svoris?WTF ;D? juk zaisdamas nelaikysi konsoles rankose ;P
    Mazai zaidimu? wow cia tai nusnekejo, ant ak zymiai maziau zaidimu dbr eina.
    Kaip ir sake ZBKT kam atnaujinti, gerinti ta konsole? Zaidimai konsoleje nereikalauja atnaujinimu ;P
    Zaidimai skirti vienai konsolei.. O AK zaidimai skirti visoms konsolems ;DD cia irgi pavare..;P
    nu zdz Xbox360 zaidimu atzvilgiu daug pranasesnis. Mano nuomone.

    poizhion

  15. Xboxas zymiai leciau sensta ir ju visai nereikia atnaujint nebent x’as sugenda tada remonuojam arba keiciam, ir visiskai nesupranu kam ta konsole tampyt pas kitus draugus ar dar kur nesvarbus taigi jos tas svoris, ir jeigu jau perki xboxa ir nori geros vaizdo ir garso kokybes tai is anksto pasitaupyk ir nusipirk visa komplektacija, o kai xboxas pasesn pirk kita konsole taigi jas ne daznai reikia keist :)

    Rokas

  16. nesmone sis straipsnis. Juokingi minusai Xboxui. Didelis svoris, bus sunku nusinesti. Kam ji nesioti?AK nesiesi pas drauga? Kam rasyti tokia nesamone.
    Plius konsole galima nusipirkti jau uz 700 Lt. uz kiek atsinaujinsi AK, kad trauktu max grafika?

    staska

  17. klausyk autoriau, sakai kad konsoles negali prilygti grafika prie AK zaidimu. Ka pasakysi apie PS3 ir zaidimus leidziamus ten. Paimam keleta pavizdziu Uncharted Drake fortune, Killzone2. Abejoju ar AK gali atlaikyti toki zaidima kaip Killzone2. O jei ir gali ant kiek turi buti uzturbintas kompas ir kiek jo resursu tu sunaudosi.

    staska

  18. @staska: straipsnis paimtas iš alfa, nuoroda puslapio apačioje. O straipsnis dabar tai išties juokingai atrodo… :)

    ZeaLot

  19. Sveiki norejau jusu paklausti kuo xbox360 arcade skiresi nuo kitu brangesniu xbox360 ar nusipirkes arcade galesiu zaisti visus zaidimus skirtus xbox360 pvz gta 4?

    Deividas

  20. pradejo kazko traukti xbox360,bet 1 dalyko niekaip nesuprantu ka tas arcade keicia jame?

    aivaras

  21. Norejau paklausti kaip irasyti xbox 360 zaidimus i DISKA kad jie man paskuj veiktu parasykit i skype : grantason

    Saulius xD

  22. man ir iomusu tiuo arkade, esu Uk ir ibox arkade nuo elite gana kaina skires. galvoju ar verta imt arkade. ir kaip su tais pulteliais yra. belaidziai tai baterijas keist daznai ar kaip? ar galima jungt ir su laidais ? nelabai gaudaus as ant tu kompiuteriniu technologiju, tik zaist labai megstu

    uk uk uk

  23. Nesutinku su tuo kad „Palyginti nedidelis žaidimų pasirinkimas” nes zaidimu ivairaus zanro pilna plius yra zaidimu kuriu tik isleidzia ant konsoles, vienintelis minusas kad MMO zaidimu vienetai, bet tai nera problema :) be to xbox geriau negu pc pagal sistema gavus toki pc reiketu nemazai pinigo isleisti tad kita vertus visi perka xbox ir grynai geimina

    Deimantas

Palikti komentarą

*