geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Game IndustryŽaidimų pramonės veteranas Ian Livingstone mano, kad žaidimams trūksta įsimintinų veikėjų. Eidos žaidimų leidėjų kompanijos pirkimo vadovas šnekėdamas Edinburgh Interactive Festival 2007 renginyje, išreiškė savo nuomonę, kad veikėjai yra ypač svarbūs netik žaidimuose, bet yra intelektualus turtas, kuris gali būti naudojamas ir kitose srityse.

Renginio publikai jis parodė 40 paveikslėlių su lengvai atpažįstamais garsiais komiksų, TV serialų ir filmų veikėjais, įskaitant James Bond, King Kong, Fred Flinstone ir Scooby Doo. Po to publikai buvo parodytas rinkinėlis lengvai atpažįstamų video žaidimų herojų, tame tarpe Link, Mario, Sonic, Gordon Freeman, Solid Snake ir Duke Nukem. Organizatorių nuostabai, nevisi galėjo tiksliai įvardinti herojus.

Tada Ian Livingstone išvardino sąrašą elementų, kurie, jo manymu, padaro veikėją išskirtiniu ir įsimintinu. Šiame sąraše paminėta veikėjo išvaizda, asmenybė, vardas, dialogas ir humoras. Pavyzdžiui, Agentas 47, šaltakraujis žudikas iš Hitman žaidimų serijos, iš dalies tapo įsimintinu dėl savo pliko pakaušio ir brūkšninio kodo tatuiruotės ant sprando. Pasak, Ian Livingstone, tai buvo sėkmingas sutapimas, nes „tuo metu buvo per daug sudėtinga pavaizduoti plaukus, todėl mes padarėme jį pliku.“ Tada kūrėjai agentui ant sprando pridėjo garsiąją tatuiruotę, kad žmonės tiesiog galėtų ką nors stebėti.

Ian Livingstone tiki, kad veikėjų vardai taip pat labai svarbūs. „Vardas kaip ‚Darth Vader‘ iškart kelia mintį, kad veikėjas bus nelabai geras. O ‚Jar Jar Binks‘ – kad veikėjas bus daug linksmesnis.“ Pavyzdžiui, Lara Croft iš tikrųjų buvo Lara Cruz, o nusprendus ją padaryti ištaiginga Britų ledi, kūrėjų komanda „vartė telefonų knygą tol, kol rado tinkamą pavardę.“

Pasak Ian Livingstone, žaidimų kūrėjai taip pat turėtų pasirūpinti įsimintinomis veikėjų frazėmis, kaip tai daro Holivudas. Puikūs pavyzdžiai būtų Taxi Driver veikėjo klausimas „You talkin‘ to me?“ (Tu šneki su manim?) ir garsioji Terminator 2 frazė „Hasta la vista, baby.“ (Iki pasimatymo, mažuti.)

[ Endy, PCGames.lt ]

Palikti komentarą

*