geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Halo 3“We’re more popular than Jesus.”
— Master Chief Petty Officer John-117, 2007

Nuvilnijo oficiali žinia: Halo 3 tapo didžiausiu pramogų industrijos startu istorijoje. Jis uždirbo 170 mil. $ JAV per pirmąsias 24 valandas, sumušdamas viską, nuo tokių filmų kaip Spiderman 3 iki tokių knygų kaip Harry Potter. Tačiau tai ne vienintelis rekordas kurį sumušė Halo 3, rugsėjo 25-oji buvo aktyviausia Xbox LIVE diena istorijoje – buvo suskaičiuota virš milijono žmonių prisijungusių į tinklą per pirmąsias 20 valandų. Taipogi tai buvo greičiausiai iš anksto parduodamas geimas, kurį užsisakė 1.7 milijonai žmonių.

Ir tai tik pradžia, GameStop vyresnysis pardavimų viceprezidentas Bob’as McKenzie’is tikisi, kad „tai bus stambiausias video žaidimo vardas GameStop istorijoje“, na o Jill Hamburger, Best Buy parduotuvės, filmų ir žadimų viceprezidentas, sako, kad žaidimas „teisingame kelyje ir gali tapti visų laikų Nr.1 žaidimu“.

Galbūt tai ir nestebina, tačiau vistik pasiektas didžiulis rekordas, kuris visiškai to nusipelnė.

Įspūdžiai įveikus kampaniją:

Žaidimas „veža“. Didžiulis ginklų pasirinkimas, ką ten jau, apskritai dar nesu matęs tiek daug ir puikiai subalansuotų ginklų žaidime. Žaidėjas gali neštis du ginklus, pvz. galite pasirinkti automatą ir snaipiorkę arba kitas variantas: du mažesnio kalibro šaunamuosius ginklus, pvz. po blasterį į abi rankas ir ateivišką bazukos versiją. Ką gi, Jums rinktis. Labai smagu ne tik pyškinti iš ginklų, bet ir naudotis granatomis, mėgiamiausia jų, „granata-lipučka”, kuri prilimpa prie ateivioko ir tasai vaikšto nė nenumanydamas kad jo egzistencijai šiame pasaulyje belikę keletas sekundžių.

Geimo AI yra pakankamai aukšto lygio – priešai slepiasi už uždangų, jei pralaimi, pabėginėja, įspėja saviškius kai Jūs pats slepiatės ir pan. Nuostabūs ir sprogimo efektai, žaidimo fizika. Pridedam dar siužetą lyg plaukusį iš geriausių sci-fi knygų, cutscenes’us palydimus orkestrine muzika, po kurių perbėga šiurpuliukai kūnu. O kur dar geriausias ever konsolinis multiplayer‘is su tokiomis naujovėmis kaip forge, kurio pagalba galima bus pirktis įvairius daiktus žaidimo metu beigi mūšių įrašymas (žr. toliau filmuką).

Halo 3 teks ir pašaudyti iš tankų, pasivažinėti bagiais a.k.a. warthogs, paskraidyti, deja, tik viename lygyje. Tiesa, ko nerekomenduoju, tai „karštoje“ situacijoje duoti vairuoti kompiuteriu valdomam komandos nariui, jei taip įvyks, praktiškai galite sakyti atia. Taip pat garanutuoju, kad sutiksite žaidime nė kiek nemažiau ir priešų karinių transporto priemonių.

Tad visų šių ginklų ir transporto priemonių puikus balansas ir padaro geimą išskirtiniu perlu FPS’ų žanre. Tai ir yra ta didžioji Halo paslaptis. Trečioji dalis nesiekia sukelti revoliucijos, greičiau evoliuciją, tačiau be abejonės, daugeliui jau aišku, ji taps kultine, kaip ir ankstesnės Halo dalys dėka ne tik puikaus žaidimo, bet ir milžiniškos Microsoft reklamos kampanijos.

Overall, Halo 3 – tai pa‘tweak‘intas ankstesnių dalių variantas su puikiai pragalvotais lygiais ir jau ne tokiais pasikartojančiais kaip ankstesnėse dalyse. Grafika gal ir nėra tokia „karšta“ kaip mes, išpaikę Xbox 360 savininkai, esame įpratę matyti (Gears of War, BioShock, etc.), tačiau ji yra pakankamai gera ir akių tikrai nebado. Rekomenduojamas produktas visiems Xbox 360 savininkams.

Video:

[ TeamXbox ]

1 komentaras “Halo 3 rekordai ir įspūdžiai” įrašui

  1. […] kalbėjau apie granatas-lipučkas? Štai vienas neįtikėtinai sėkmingų šios granatos […]

    » Blog Archive » Halo 3 video linksmybės

Palikti komentarą

*