geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

PS3, X360, WiiŠiuo metu prekyboje turime 3 next-gen konsoles: Sony PlayStation 3, Microsoft’o Xbox 360 ir Nintendo Wii. Nedaug žinantiems žmonėms apie šias konsoles, gali būti sunku pasirinki kurią nors iš jų. Todėl pabandysiu surašyti šių konsolių privalumus ir trūkumus, galbūt Jums tai padės pasirinkti reikiamą variantą. Konsolių palyginimą skaitykite toliau.

PS3:

Pliusai:

1. Blu-ray, su sąlyga, kad turite HDTV, kitu atveju investicija neatsipirks.
2. Aukšta konsolės rinkimo kokybė.
3. Blu-ray dėka gamintojams tenka mažiau compress’inti stuff’ą. Muzika, tekstūros – viskas pateikiama aukščiausia įmanoma kokybe.
4. PSN (PlayStation Network) paslauga yra visiškai nemokama tiek žaidžiant internete, tiek siunčiantis demo versijas, filmukus, žaidimų pataisas ir pan.
5. Galima pasikeisti kietąjį diską į bet kokį, nepažeidus konsolės garantijos.

Minusai:

1. Didžiulė kaina (~2300Lt).
2. Nenulaužtas. Nulaužimo atveju – brangūs blu-ray diskų įrašymo kaštai.
3. Sumaištis kokį imti modelį: 20/40/60/80 GB? Visi jie skiriasi tam tikromis savybėmis.
4. Po metų nuo PS3 išleidimo nėra daug gerų ekskliuzyvių geimų: Uncharted, Warhawk, Motorsport, Heavenly Sword, Ratchet & Clank Future, Resistance. Visi kiti yra multiplatforminiai.

Xbox 360:

Pliusai:

1. Daugybė AAA hitų: Gears of War, BioShock, Guitar Hero III, Saints Row, Call of Duty 4, Forza 2, Assassin’s Creed, Orange Box, Mass Effect, Ghost Recon 2, The Darkness, Virtua Fighter 5, Dead Rising, Halo 3 ir t.t.
2. Nulaužiamas. Tai vyksta perrašant diskasukio progr.įrangą (firmware), nenaudojant jokių chip’ų.
3. Nebrangi, Premium komplektacija atpigo iki ~1250Lt.
4. Nuo šiol visi Premium variantai turi aukštos kokybės jungtį HDMI (High Definition Multimedia Interface).
5. Puikiai įgyvendinta Xbox Live paslauga.

Minusai:

1. Konsolės nulaužimo atveju labai tikėtina, kad pusės metų laikotarpyje Jūsų Xbox 360 bus užbanytas nuo Xbox Live, t.y. negalėsite prijungti savo konsolę prie interneto ir naudotis šia paslauga: siųstis demo/treilerių/patch’ų, žaisti žaidimų per internetą ir pan.
2. RRoD (Red Ring of Death) jau sutvarkytas, tačiau turint omeny konsolės detalių ir rinkimo kokybę, vistiek išlieka rizikos faktorius, kad kasnors ‘pareis’.
3. Sumaištis tarp Xbox 360 konsolių komplektacijų, ką imti: Core, Arcade, Premium, Pro, Elite? Apie tai siūlau pasiskaityti Wikipedia’oj.

Wii:

Pliusai:

1. Puikiai tinka atėjus chebrai iš pub’o ir norintiems pasimojuot/apturėti fun’ą.
2. Maža konsolės kaina.

Minusai:

1. Konsolė rinks dulkes, nes beveik nėra gerų žaidimų žaisti vienam.
2. 10 metų senumo grafika, hm… panašiau į old-gen.
3. Neskaito net DVD filmų. Tiesa, žadama, jog ateity šį über feature’ą palaikys.

10 komentarai(-ų) “Ką pasirinkti: PS3, X360 ar Wii?” įrašui

  1. Turiu xbox 360 ir wii, su xbox 360 komentaru visiskai sutinku bet su wii ne, totaliai nusisnekejai. 1. Konsole nerenka dulkiu, nes ant jos isleista daugiausiai zaidimu is visu 3 next gen konsoliu, zaisti vienam pilna zaidimu kaip: MPC3, Re4, SPMG, Call of duty serija, red steel, godfather ir t.t.
    2.Grafika tikrai nera 10 metu senumo, pagal technines galimybes wii 5 pranasesnis uz ps2 ir 3 kartus silpnesne uz ps3, taigi uztenka paziet i domenis, tikriausiai nesi mates wii grafikos.
    3. 2008 Q1 iseis wii modelis su dvd filmu palaikymu.

    Dovydas

  2. Daugumą išvardytų geimų gali gauti kitose platformose su geresne grafika bei be prastai atlikto mojuok-šen-mojuok-ten valdymo. Kalbant apie Wii grafiką, tai senolis N64 panašią grafiką atkurdavo :) Ir kas, kad PS2 specifikacija techniškai yra prastesnė už Wii, geimai ten atrodo puikiai, ko nepasakysi apie Wii.

    Anyway, jau esu rašęs apie Wii ir mano pozicija šiuo klausimu yra aiški. Tai yra mano asmeninė nuomonė, tad gali su ja nesutikti, tikrai nesupyksiu ;)

    admin

  3. Dovydas

  4. Labai ‘teisingą’ N64 geimo screenshot’ą parinkai :) Kaip dėl to paties geimo šių screenshot’ų: pvz1 / pvz2 / pvz3 ?

    admin

  5. WII nera verta tokios kainos kaip ir nds liginant su PSP,XBOX360,Ps3 . Nintendo apgaudineja vaikus jiems parduodami brangiai SUDA !!!!
    ———————–
    Kai pasirodys xbox 460 ir Dreamcast 2 :D
    BUS TIKRAS SOKAS !!!

    AAAAA

  6. Na nzn… gal x360 geriausia, bet… girdejau kad jis garsei dirba ir lb didelis matinimo laidas :(… Geriausias jei perki tai ELITE… o kiek kainuoja XBOX live i menesi? zino kas?

    lauris

  7. Admin štai ką pasakyčiau tau Wii žaidžiant svarbiausia ne Grafika mielas žmogau . Wii žaisdamas į grafiką beveik nežiūrima svarbiausia linksmai praleisti laiką . O jums tik Grafika grafika grafika? Dar sakai mažai žaidimų ant Wii nejuokauk jei tau tokie levi kjp SSBB , RE 4 , CoD5 ir kt. Tada jau nežinau…

    Nesamonė

  8. Nu wii man nelabai patinka (bet cia tik mano nuomone) man jis ne prie sirdies, as ketinu pirk xbox 360 elite nu ir tikiuosi patenkins mano lukescius tik va kas nepatiko (cia vel gi mano nuomone :D) tai kad jei zmogus nori ir jam reikia tai jis tikrai susiras informacija apei ps3 dalis ir apie xbox 360 laip core, premium ar elite. As pats pries 3 savaites apie juos mazai ka zinojau bet pazaides pradejau dometis ir dabar as jau beveik asas :D

    ARAS

  9. Xbox 360 yra tikrai gera konsole kuri turi tokius game kaip Fable II, Fable III. Bet Wii irgi nera meslas. Puikiai pravercia kai ateina chebra. Cia tik mano nuomone. Kaip tik noriu pirkti konsole ir nezinau kuria Wii ar Xbox 360. Gal patartumet?

    Airidas

  10. Vienareikšmiškas atsakymas – Xbox 360. Su Wii, žinoma, gerai pasimosikuot retkarčiais, tik tas greit įgrysta ir po kiek laiko Wii apskritai tampa nebenaudojamas.
    Su Xbox 360 irgi yra nemažai party žaidimų – Lips, Rock Band, etc.

    ZeaLot

Palikti komentarą

*