geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

RRoDGan sad news‘ai nuvilnijo vieną savaitgalį – manąjį box’ą ištiko klinikinė mirtis. Tiesiog įjungus geimą, jis užsistrigaliojo, o perkrovus box’ą – dėžė man parodė tuos išganinguosius 3 fakin raudonus mirties šviesulius (RRoD – Red Ring of Death)… Tiesa, konsolei buvo atliktas December 4th update‘as iš CD. Įdomu tai, kad kai kurie žmonės report‘ino, kad būtent tai privertė jų box‘ą red ring‘int. Nežinau kiek tame teisybės ar tai tėra atsitiktinumas, tačiau po kelių dienų apturėjau kaip tik tąjį minėtąjį malonumą. Durnadėže viso labo pratarnavo apytiksliai pusmetį.

Jei turite ~2006-2007 vasaros modelio Xbox 360, turėkite omeny, jog visi iki vieno jų turi architektūros defektą, deja, taip jau suręsti šios laidos box‘ai… Defektas pasireiškia tuo, jog po kiek laiko kaistant, o po to auštant dėžei – atsilaisvina GPU prilaikantis aušintuvas. Tuomet GPU pin‘ai „atsilapoja“ nuo motininės pl. ir, žinoma, tokiu atveju gaunamas error‘as.

Apie problemos sprendimą ir paprastesnį „ekskliampinimo“ metodą skaitykite toliau.

Taigis, problemą išsiaiškinom, o solution‘as pasirodo paprastas kaip 2×2, viskas ko Jums reikia – išsiardyti x360 bei labiau prispausti aušintuvą prie GPU, kad šis ir vėl kontaktuotų su mot.pl. kaip kad anksčiau, tik šįkart tvirčiau. Yra sukurta krūvos tutorial‘ų kaip tai atlikti. Vienas jų randasi čia: http://www.x360me.com/?p=388, kuriuo dalinai ir mėginau remtis.

Tutorial‘e teigiama, jog tam vadinamajam prispaudimui atlikti Jums teks ištraukti X‘ą, kuris laiko iš kitos motkos pusės aušintuvą prispaudęs prie GPU. Vėliau, jau sekančiame tutorial‘e procedūra tampa keblesnė, neaiškinsiu ten tolesnės minimos Xbox 360 taisymo eigos, tačiau nupasakosiu savo metodą keliais žodžiais kaip pavyko atlikti tą mistiškąją „ekskliampinimo“ procedūrą.

Ko Jums reikės:

Tools

Atsukę, savąją dėžę, griebiam sąsagėles ir kabinam jas po 3-4vnt. (priklauso nuo „atsilapojimo“ lygio) iš visų 4-ių X‘o pusių:

Svarbiausia gerai užtvirtinti sąsagėles, kad jos laikytųsi „ilgai ir laimingai“. O štai pics‘as kaip atrodo GPU prilaikantis aušintuvas (šalimais dešinėje pusėje randasi CPU):

Surinkus dėžę teks kelis kartus įjungt-išjungt žaidimų kompiuterį, kad jis pradėtų veikti. Žinoma, mano sugalvotasis metodas gan juokingai skamba, tačiau, kaip ten bebūtų, nudirbus šį darbą durnadėžė atsigavo.

Su pusbroliu vakar juokavom:
– Kažin ar suges ir vėl bei tuomet po kiek laiko?
– Nieko baisaus, dadėsim dar sąsagėlių…

19 komentarai(-ų) “Xbox 360 gaivinimas arba „ekskliampinimo“ metodas” įrašui

  1. ajajaj kaip nepasiseke..
    siaip as dejaus dec update is cd, viskas panasu gerai.
    parasyk butinai kaip ir kiek laikys tas kliampas.

    ZZ1

  2. aj dar.. buciau tokiu atveju dejes kurkas masyvesni ausintuva, kad jis kuo daugiau silumos pakeltu nuo chipo ir taip sumazintu deformacija kaitimo-ausimo metu..

    ZZ1

  3. Na jau praėjo ~mėnuo kaip veža dėžė po kliampinimo, bus matyti ar veiks ir toliau šis „eksperimentinis” metodas.

    admin

  4. O į garantinį nunešt ir naują pasiimt ne fasonas buvo :)?

    Artojas

  5. Artojas > Konsolė flash’inta.

    Beje, pastebėjau, kad konsolikė dabar akivaizdžiai kaista mažiau nei kad anksčiau. Gal ir kiti atlikę „kliampsą” tą yra pastebėję?

    admin

  6. kaip tau ji gali maziau kaisti? taigi nieko nepadarei, kad kaistu maziau. gal papurcius antras kuleriuks suktis pradejo :D

    ZZ1

  7. Na pas mus office irgi stovi x-box’as. Tai atsitiko tas pats, ir buvo akivaizdi priezhasitis, to – perkaitimas, kadangi turime ivairiu kompu detaliu, o x-box’as guli lentynoj pastoviai nejudinamas. Tai ishardem ivisishkai. Pakeitem aushintuva i galingesni ir papildomai dar viena primontavom, kad zhinoma teko pajungti papildoma maitinimo bloka. Bet uzh tat dabar dirba kaip bite. Zhinoma cd-rom’as dabar ishorei, estetinis vaizdas ne kox, bet dirba kaip bite. Nes akivaizdzhiai gamintojai nugrybavo su aushinimo ishsprendimu. Taip pat nepatiko apsurdishki tvirtinimai. na whatever. svarbu viskas dabar veikia.

    Trzv

  8. Nepasiseke.Pas tave kokia konsole buvo su HDMI ar be HDMI?

    Virius

  9. Be HDMI. Prieš pusę metų X360 konsolių su HDMI išvis nebuvo…
    Aukele savęs nelaikau, viskas veikia kaip ir anksčiau. Suges, įsigysiu konsolę su HDMI, anokia čia problema.

    admin

  10. nesuprantu kaip reikia tiksliai deti tas pasakeles;( gal kas gali paaiskinti tiksliau?

    Dainius

  11. Kažin ar jasper konsolei reikalingas papildomas ausintuvas

    audrius

  12. Pašalink tuos X‘us ir nuimk abu aušintuvus. Užtepk gero laidumo termopastos ir prisuk abu aušintuvus su M5 tipo varžtais. Naudok poveržlės, kad per daug neperspaustum beverždamas aušintuvus prie plokštės. Poveržlės turi būti vienodame lygyje su atitinkamais procesoriais (užtenka dvieju standartiniu M5 poveržliu. Tarp varžto galvutės ir plokštės įdėk spyruoklinė poveržlę. Dabar veržk tolygiai, kiek gali.
    Jei sugebi, pasidėk arba pasikeisk aušintuvą į geresnį, srovės ten turėtų pakati.

    P.S.: Man su tomis „sąsagėlėmis“ nieko nesigavo, o permontavus aušintuvus ir pridėjus vieną padildomai ant CPU viskas OK.

    Psiburashka

  13. Psiburashka, galbūt nesuveikė todėl, kad neprišriūbinai visų varžtų. Varžtų šriūbinimas yra būtinas.

    admin

  14. Prišriūbinau aš tuos varžtus, bet nieko nesigavo. Permontavau aušintuvus ir pridėjau vieną ventiliatorių ant CPU ir viskas OK.

    P.S.: Ta XBOX360 GPU aušinimo sistema tikras absurdas, net aušintuvo grotelių pagrindas, kuris liečiasi su GPU nėra visiškai lygus, yra smulkių nelygumų, dėlto mažėja šilumos laidumas. Tas groteles visiškai uždengia DVD-ROM‘as, praktiškai necirkuliuoja oras. Jos žiauriai per mažos. MS pataupė visur, kad tik didesni pelną pasiimtų.

    Psiburashka

  15. Tas tiesa, pastebėjau. Keista, kad išvis su tokia architektūra box’as „nenusprogsta” :)

    admin

  16. Sveiki , Psiburashak arba admin parasykit savo skype prasau jusu.

    Tomas

  17. Psiburashka, jei nesunku pasakyk kokius heatsinkus (ausintuvus) pirkai ir kur, nes ank xboxo jie tikrai silpni, nors mano dar rrod nepasigavo bet pasisaugot reiketu.

    Artas

  18. Man po tokio remonto xbox veike gal du menesius bet po to vel tas pats atsitiko, meginau dar labiau priverzti verzles bet tas pats. Sis remontas tik laikinas, vistiek reiks vest tvarkyt

    dovydas

  19. Svieki kiek kainuotu man privirimimas xbox360 kaina

    Karolis

Palikti komentarą

*