geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Resident Evil: ExtinctionAnksčiau idėjų filmams prodiuseriai semdavosi iš knygų, realių įvykių, pagražintų istorijų. Pastaruoju metu prie šių įkvėpimo šaltinių prisidėjo dar vienas – kompiuteriniai žaidimai, kurie į kino industriją veržiasi bemaž taip pat aktyviai, kaip blogai – į internetą.

Visai neseniai kinuose žiūrėjome plikagalvio žudiko Hitmano nuotykius, kiek anksčiau sekė „Silent Hill“, „Doom“, ar „Tomb Raider“, kuriame žaviąją archeologę įkūnijo pati jos didenybė Angelina Jolie.

Žmonių enciklopedija „Wikipedia“ teigia, kad iki šiol pagal kompiuterinius žaidimus yra sukurti 22 filmų pavadinimai. Pabrėžiu – pavadinimai. Nes kai kurie jų jau yra virtę serijomis, kaip, pavyzdžiui, Lietuvoje nerodytas „Final Fantasy“, ar senas geras „Mortal Kombat“, kurio garso takelis iki dabar skamba kai kurių mobiliuosiuose telefonuose.

Tačiau jei kam nors šis skaičius skamba įspūdingai, palaukite. Stebėtis dar anksti. Jei norite kai ko išties įspūdingo, turite pasidomėti, kiek filmų, kuriuos įkvėpė kompiuteriniai žaidimai, planuojama sukurti artimiausioje ateityje. 32. Taip, būtent 32. Ir nors kai kurių išleidimo datos dar nėra paskelbtos, didžioji jų dalis debiutuos šiemet bei ateinančiais metais.

Apie ką čia kalbame? Tikriausiai nenustebsite sužinoję apie trečiąją „Tomb Raider“ dalį, „Max Payne“, „Gears of War“, „Doom 2”, “Halo”, „Alone in the Dark III“, ar eilinę „Resident Evil“ dalį. Tačiau bandymai į kino ekranus perkelti „Warcraft“, „Far Cry“ (kuris tikriausiai primins serialą „Lost“), „The Sims“ (ne, nejuokauju!), ar „Driver“ skamba gerokai įdomiau ir netgi intriguojančiai.

Manau, kad jau galima drąsiai teigti, kad gimė naujas kino žanras – kompiuterinių žaidimų įkvėpti filmai. Jau netgi yra režisierių, kurie specializuojasi būtent jame. Vienas tokių – vokietis Uwe Boll. Tiesa, anaiptol ne visi jo bandymai yra sėkmingi. Kai kurie jo projektai, kaip antai „Dungeon Siege“, ar „BloodRayne“, daugeliui kelia juoką. Kai kas netgi sako, kad tai – akivaizdus komercinio kino nuosmukio požymis. Tačiau paskutinis nenuilstančio Uwe projektas „Postal“, debiutavęs pernai, susilaukė sąlyginai neblogų įvertinimų.

Ar filmai pagal kompiuterinius žaidimus gerai, ar blogai – spręsti jums. Tačiau akivaizdu, kad čia, kaip ir visoje ekonomikoje, veikia paklausos ir pasiūlos dėsnis. Žinoma, anaiptol ne visi projektai yra sėkmingi, tačiau pripažinkite, filmą pagal „Fallout“, ar „Myst“ pažiūrėti būtų tikrai įdomu.

[ balsas.lt ]

6 komentarai(-ų) “Filmai, sukurti pagal žaidimus, auga lyg ant mielių” įrašui

  1. Kaip žaidimų fanas turėčiau džiaugtis, bet kažko liudžiu. Po tiekos bandymų atrodo, kad filmų pagal žaidimus kūrimas regresuoja, nors realaus progreso ir nebuvo. Visa laimė, kad patys žaidimų kūrėjai jau senai užsiaugino storytellerio raumenis ir gan dažnai sugeba nustebinti stipriais movie-like žaidimais. Šis niuansas kaip ir panaikina butinybę eiti į kiną vien tam, kad pamatyti filmą susuktą pagal žaidimą…

    Bet ką aš čia virkauju… Jei kas nors prabiltų apie žaidimus susuktus remiantis filmais suprastume, kad žaidimų pramonėj Uvė Bolai dauginasi kažkokiu mistiniu pumpuravimosi metodu. Kaip ne pavasaris taip to trašo kiekis padvigubėja :)

    Artojas

  2. na jei mario suvaidintu jekas nikolsonas, kodel ne- paziureciau.

    ZZ1

  3. Na o aš laukiu nesulaukiu Pac-Man filmo. Po netą vaikšto jau ko gero ne vieno matytas smagus fake treileris :)

    admin

  4. Aš kaip tik šįvakar Doom žadu galų gale pažiūrėt..

    Pac-Man treileris gan intriguojančiai prasideda, bet tie vaiduokliai, tai.. Neturiu tinkamų žodžių apibūdinimui.

    Kažkada pats jau rašiau ta pačia tema. Gal ką nors sudomins.

    Archatas

  5. Te tas Pac-Man treileris padarytas CollegeHumor chebros juoko dėlei, tad į jį nereikėtų žiūrėti rimtai :)

    admin

  6. labai gerai kad leidzia tokius filmus pagal zaidima, gali pamatyti kaip realiai :)atrodo viena ar kita scena is zaidimo, esu fanas rezident zaidimo tai visi tie video labai idomiai atrodo, patingai garso takelis kaikuriose vietose veza

    SPfanas

Palikti komentarą

*