geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

MMORPGsŠiundie užtikau PC Authority straipsniuką apie tai, jog žaidimų kompanijoms, ketinančioms paleisti MMORPG žaidimus į rinką, derėtų atsisakyti mėnesinių mokesčių. Pasak analitikų, žaidimų už kuriuos reikia mokėti pinigėlius kas mėnesį rinka išsisems.

Teigiama, jog tokie žaidimai kaip World of Warcraft pritraukia didžiąją dalį ‘finansiškai pajėgių geimerių’, kurie išgali mokėti už paslaugas. Kiti gi casual žaidėjai nenori mokėti už paslaugas, jiems tereikia žaidimo potyrio.

„World of Warcraft, turintis per 10mln. žaidėjų fan-base’ą, pranoko visus lūkesčius kaip MMORPG žaidimas už kurio paslaugas reikia mokėti mėn. mokestį. Tačiau mažai tikėtina, kad kiti leidėjai pasieks tokių pačių rezultatų su abonentinio mokesčio modeliu”, teigė Park Associates vadovas Michael’as Cai’us.

Vienintelis kelias, teigia kompanija, yra gamintojams atsisakyti abonentinio mokesčio formulės ir pereiti prie mikrotranzakcijų sistemos, kurioje pats žaidimo geimplėjus būtų nemokamas, tačiau žaidėjai galėtų įsigyti papildomų daiktų ir galimybių pasinaudoję vienkartiniu pirkimu.

Free-to-play modelis yra pakankamai lankstus ir žaidėjas gali pasirinkti kiek jis norės investuoti į savo žaidimą”, aiškino Cai’us.

[ PC Authority ]

6 komentarai(-ų) “Panaikinti mėn. mokesčius už MMORPG žaidimus” įrašui

  1. Viskas teisinga išskyrūs vieną niuansą. Lyg ir pamiršta, kad pasaulyje yra masė žmonių kurie suvokią daikto vertę pagal tai, kiek jie yra pasiryžę už jį sumokėti. Didelis abonentinis mokęstis, kad ir kaip būtų keista, iš tiesų kuria papildomą pridėtinę vertę produktui.

    Artojas

  2. Aš už tai kad būtų iki 10 skirtingo žanro bet ypatingai stiprių MMO su mėnesiniu mokesčiu, nei 1000 abejotinos vertės be mokesčio.

    ZPat

  3. Nu čia nekalbama apie visiškai nemokamus žaidimus, kalbama apie iš dalies mokamus. Pvz: Runescape, MuOnline.

    r00lz

  4. ne ne ne… reikia uždėti dar ir akcizus šitiems žaidimams, kad liktų mažiau botizmo šiame pasaulyje. :))

    Originalas

  5. Bet žaidime už kurio žaidimą moka visi išvengiama šiokios tokios nelygybės. WoW’e visi žaidėjai turi lygius šansus tūrėti geriausius daiktus – tereikia šiek tiek pasistengti. O štai paimkime kokį Silkroad Online. Žaidžiant jį nėra jokių šansų nugalėti žaidėją, kuris yra apsikrovęs šarvais gautais už mikrotranzakcijas. Tai iš tiesų nervina ir papraščiausiai yra nesažininga kitų (nemokančių) žaidėjų atžvilgiu. Sakysit „Nepatinka – nežaisk”. Išėjus visiems „nemokantiems” žaidėjams, nebebūtų kam tą žaidimą žaist. :)

    Dreamnuker

  6. Visiškai sutinku su Dreamnuker. Jau geriau mokėčiau 15 eurų į mėnesį bet žinočiau, kad visi žaidėjai gauna lygias galimybes (na aukso pirkimo už RL pinigus neskaičiuojam čia). Pats irgi žaidžiau Silkroad Online ir galiu pasakyti kad kai ‘užkabina’ tai išleidi dar daugiau pinigų Item Shop’uose nei mėnesinis bet kokio MMORPG mokestis!

    Andrius

Palikti komentarą

*