geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Most Expensive Game BudgetsPrieš mėnesiuką knowyourmoney blog’as pa’postin’o įrašiuką, kuriame puikuojasi brangiausiai kainavusių žaidimų dešimtukas. Manau jau teko girdėti, kad šiuo metu brangiausiu yra laikomas Grand Theft Auto IV, na o kaip dėl kitų? Spustelkit toliau, kad sužinoti daugiau.

  • 1. Grand Theft Auto IV, 100,000,000$: Palygint visai neseniai įgavo statusą Nr.1, nuvertęs iš sosto Shenmue, GTAIV tampa oficialiai brangiausiu žaidimu. Šiam kontroversiškai vertinamam sandbox’iniam žaidimui pagaminti prireikė trijų su pusės metų, prie kurio išsijuosę dirbo per 1000 žmonių.
  • 2. Shenmue, 70,000,000$: Išleistas Dreamcast platformai dar tolimais 1999/2000-ais metais, palikęs nemažą žymą video žaidimų istorijoje – žaidimas buvo brangiausiu per paskutinius 8-ius metus. Bandymas pagaminti žaidimą su tokiu biudžetu skamba beprotiškai net ir dabar! Ne tik tai yra beprotiška idėja, tačiau ir tai, kad geimui pagaminti prireikė 7-ių metų! Deja, bet žaidimo buvo parduota viso labo 1.2mln. kopijų pasauliniu mastu. Nepaisant to, kad Shenmue buvo vienas iš kelių Dreamcast žaidimų, sugebėjusių išsiparduoti milijoninu kopijų tiražu, žaidimų tinklalapis IGN pareiškė, kad jei kiekvienas Dreamcast vartotojas įsigytų po dvi Shenmue kopijas, Sega būtų gavusi iš to pelno!
  • 3. Too Human, 80-100,000,000$: Nors tokia suma tėra gandas, tačiau žaidimo gamintojai Silicon Knights privalėjo atsisakyti Unreal 3 varikliuko ir pasigaminti savąjį iš pagrindų, kas pridėjo nemažus žaidimo gamybos kaštus.
  • 4. Metal Gear Solid 4, 50-70,000,000$: Tiksli suma nėra aiški, tačiau yra žinoma, kad biudžetas svyruoja tarp 50 ir 70 limonų. Tuomet, kai žaidimas debiuotavo kartu su naujuoju PS3 bundle’u, grajus padėjo konsolei pasiekti nemažus pardavimo skaičius – nuo 10,000 iki 77,000 vnt.! Rugpjūčio mėn. šio žaidimo buvo parduota per 4mln. kopijų pasauliniu mastu.
  • 5. Halo 3, 60,000,000$: Manoma, jog šios ilgai laukiamos frančizės trečioji dalis kainavo 30mln. brangiau dėl didžiulės marketingo/reklamos kampanijos (real-time filmukai, pre-render’intas CGI, netgi buvo pagamintas live-action filmas skirtas reklamuoti žaidimui). Pirmąją žaidimo pardavimo dieną Amerikoje Halo 3 uždirbo pritrenkiančą sumą pinigėlių – 170mln. $.
  • 6. APB MMO, 50,000,000$: Tai dar žadantis pasirodyti MMO (Massively Multiplayer Online), skirtas PC, kuriame žaisime už geriečius (enforcement) ar blogiečius (criminals), besivaržančius įvykdyti įvairias užduotis. Numatoma išleidimo data apie 2009-uosius. Greitu metu turėtų vykti Beta testavimas.
  • 7. Tom Clancy MMO, 50,000,000$: Praktiškai viską su užrašu „Tom Clancy” lydi dideli pardavimai ir reik manyt iš šio 50 limonų kainuojančio žaidimo kūrėjai tikisi to paties. Nieko kito, išskyrus, kad tai Clancy MMO su dideliu biudžetu, nėra žinoma, kadangi tai viskas, ką Ubisoft SEO Yves’as Guillemot’as yra pasakęs anonsavęs žaidimą.
  • 8. Killzone 2, 40,000,000$: Numatytas išleisti 2009-ųjų vasarį, tai yra trečiasis frančizės title’as – prieš tai buvo išleistas PSP žaidimas Killzone: Liberation, o dar anksčiau – originalusis Killzone, skirtas PS2 platformai. Žaidimas pirmą sykį anonsuotas 2008-ųjų E3 parodoje, kurioje buvo parodytas žaidimo treileris.
  • 9. Final Fantasy XII, 40,000,000$: Vienos populiariausių japoniškų gaming frančizių naujausia dalis, gebėjusi parduoti Japonijoje per 1.7mln kopijų per pirmąją savaitę. Žaidimo taipogi buvo parduota 1.5mln. kopijų per pirmąją savaitę JAV ir panašu kad penkerių metų žaidimo gaminimo ciklas buvo vertas įdėtų pastangų, kadangi jis tapo dešimtu geriausiai parduodamu geimu PS2 platformoje.
  • 10. Final Fantasy IX, 40,000,000$: Išleistas 2000/2001-ais PS1 platformai, nuo to laiko FF9 patapo japoniško gaming žurnalo Famitsu ketvirtu greičiausiai parduodamu visų laikų žaidimu. Žaidimo parduota 5mln. kopijų pasauliniu mastu, apytiksliai vien tik Japonijoje buvo parduoda 2.8mln. Išankstiniai žaidimo pardavimai mušė rekordus net neišleidus pačio žaidimo ir panašu kad visas tas hype’as buvo pateisintas su kaupu!

[ knowyourmoney.co.uk ]

4 komentarai(-ų) “Brangiausių video žaidimų Top10” įrašui

  1. Dėl Too Human žaidimo varikliuko: http://www.americanmcgee.com/wordpress/2008/08/19/engine-justice/ Ir aš sutikčiau su ta mintimi. Manau tokie milžiniški kaštai ne dėl naujo Engine gavosi, o per didelio mėtymosi… spėju Duke Nukem Forever dabartinė vertė turėtų būti panaši…

    MekDrop

  2. Shenmue nustebino. tais laikais doleris dar neblogos vertes buvo

    ZZ1

  3. Shenmue The 70 Millon Dollar Question
    http://www.youtube.com/watch?v=mmXVco0Bkyk

    seg@dreamcast

  4. […] Human tituluojamas vienu brangiausių visų laikų žaidimu. Jei tikėsime geimerio pateiktu dešimtuku, žaidimas kainavo per 80mln. JAV doleriu ir užima garbingą trečią vietą. Visi (net ir tie kam […]

    Dievo režimas » Too Human: Man šiaip sau, kitiem visai ok…

Palikti komentarą

*