geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Mirror's EdgeŠio žaidimo laukiau nuo pat pirmų vaizdų iš E3 parodos. Parkuras ir action – sakyčiau puikus receptas kabinančiam žaidimui, bet apie viską iš eilės. Taigi, mūsų herojė – ateities megapolio gyventoja. Šiame megapolyje vyrauja panaši į filmo Ekvilibriumas, ar kitų niūrios fantastikos valdymo sistema – mes (valdžia), darom beleką, o jūs (vargani žmogeliai) – tylėkit. Taigi, šioje santvarkoje be abejo atsiranda nesutinkančių su tokia tvarka ir būtent tie nesutinkantys ir yra vadinamųjų bėgikų (runner) klientai. Mūsų herojė Faith – yra viena iš šių bėgikų.

Bėgikas – tai parkuro meistras sugebantis greitai judėti stogais ir visais kitais paviršiais ir perdavinėti žinias. Toliau į plot’ą nelįsiu, kad nepri’spoil’inčiau, bet, deja, istorija, tikrai nėra pati stipriausia žaidimo pusė. Tiesa pasakius, Mirror’s Edge man primena Portal’ą – labai smagus pusfabrikatis, tik jei Portal’as ėjo kaip chaliavnas priedas prie HL:EP2 tai šitas gi yra stand alone mokamas produktas. Toks vaizdas, kad Dice atėjo pas EA ir pareiškė:

– Mes turim über idėją – action žaidimas ateityje, persmelktas parkuro.
– Mhmm, – tarė EA, – šaunu, šaunu, kiek jums reikia?
– Mums reikia 30 milijonų ir trijų metų!
– Gausit 3 milijonus ir 1.5 metų.

Taip ir išėjo… Priekabesnis žaidėjas galėtų sakyt, kad grafika silpnoka, kad intarpai prasti ir kad net detalizacija neišbaigta. Pvz. veidai atrodo tikrai šauniai, bet štai pagrindinės herojės rankos, kurios matomos gana dažnai remiantis į ką nors, turi stipriai per mažai poligonų… Dar apie trūkumus: valdymas. Na kodėl jie negalėjo laisvai leist keisti mygtukų išdėstymo? Juk kaip nepatogu visas pagrindines funkcijas daryt su tos pačios rankos bumper’iu ir trigger’iu – kodėl neleist pasidaryt taip kaip patogu.  Ir man toks vaizdas, kad žaidimas bus itin trumpas – vakar pažaidaliojau geras 4 valandas ir manau, kad perėjau daugiau negu pusę žaidimo. (EDIT: neklydau – buvau jau netoli žaidimo pabaigos, bendrai jis turi ~9 valandas gameplay’aus).

Bet ką aš čia kabinėjuosi, žaidimas išėjo nerealiai puikus, jis bus išleistas ir PC (sausio 6d.), bet aš nemanau, kad PC žaidėjai apturės tiek pat adrenalino… Visgi žiūrėjimas, kaip tavo herojė bejėgiškai krenta iš kokio 75 aukšto į apačią per big ass TV ir tos pačios scenos stebėjimas mažam monitoriuke tikrai skirsis :) Anyway, apie patį žaidimą.

470-mirrors_edge_01.jpgŽaidimas tiesiog prifarširuotas veiksmo. Kai sugebi perbėgt visą lygį nė karto nenumiręs, tik per grafinį intarpą pajauti, kad tavo rankos suprakaitavusios ir sugriebusios pultą kaip šaltkalvis Vasia savo naują svarkę miegodamas… Apskritai žaidimas kartais priminė Q2 kai greitai judėdamas ir teisingai pataikydamas ant dėžių gali išdarinėt nuostabius dalykus. O štai jeigu jau nepataikai, tai ir šokčioji kaip idiotas aplink megahealth’ą kol tave nurylina atbėgęs #^@%$a Fido ;) Oi, berods grįžtu į jaunystės traumas…

Labai sveikintina iniciatyva, ypač – padaryti žaidimą first person. Ir ne šiaip first person, o pilnai first person – pasilenkęs apačion matai savo kūną, savo rankas, šokdamas ir permesdamas kojas per tvorą matai kojas, nugriuvęs ir atsistodamas „kug-fu style” matai šoktelėjantį vaizdą… ir dar kartą… paminėsiu, nes mane tai ypač sužavėjo – vaizdas, kai krenti nuo pastato yra tiesiog pasakiškai kraupus. Ar vaizdas, kai pabėgęs nuo šaudančių į tave policininkų ir per bromą išbėgęs ant bėgių sekundės dalį spėji pamatyt atvažiuojančio metro šviesas… ir tamsa…. brrr… Super! Ko man trūko… žinau, kad tai nėra privaloma parkuro dalis, bet man labai trūko saltonų, ir visokių kitokių vartaliojimųsi, ypač juos pamatyt first person vaizdu. Būtų jie padarę dar ir šitą… Na, bet yra kur stengtis Assasin’s Creed’ui… jis juk ruošiasi būt trilogija per tris laikmečius, tai trečia dalis gal bus kažkoks Mirror’s Egde’o užturbintas klonas. Tikėkimės… Arba bent jau Mirror’s Edge 2 su gera grafika, stipria istorija ir ištaisytais trūkumais.

Sveikintina iniciatyva – 8/10

Lakstantis veidrodžiais ir jųjų šukėmis beigi atbrailomisToxis.

2 komentarai(-ų) “Mirror’s Edge – pasilakstymas veidrodžio atbraila” įrašui

  1. Žaidimas tai sudomino, tik va konsolės neturiu. Reikės kitų metų laukti :)

    Andrius

  2. Žinau ką gainisiu :)

    Skanaus

Palikti komentarą

*