geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Age of Conan: Hyborian AdventuresNiu ką, pamatęs, kad dabar jis tekainuoja 45 litus ProGames parduotuvėse (labai sveikintinas dalykas Lietuvoje… kalbu apie ProGames :) – spjoviau ir nusipirkau…

Po labai ilgo install’o (spėjau Top Gear’ą peržiūrėt) ir dar ilgesnio update’o (palikau nakčiai.. manrods iš viso ar ne ~2GB update’ų siuntė :) ir šypsena sukėlusių pranešimų „Tell your friends, that Conan is now better than it was blah blah…” vienu žodziu giriasi, kad nebėra (beveik, be abejo) bug’ų ir visi, kurie kažkada žaidė Conan’a (turi account’us), gali tuo įsitikinti reaktyvuodami savo account’ą 14-ai chaliavnų dienų. Kad bug’ų aš ten mačiau mažiau negu Wow’o pradžioj – tai faktas, bet apie viską iš eilės…

Taigi Conan’e esti trys rasės – aquiloniečiai, chimerai (chimeriečiai?), kimerai… vienu žodžiu, Conan’o gentainiai :) ir stygai (Stygians). Plačiau čia. Klasių visų nepasakosiu, galit pasižiūrėt čia. Jų yra manrods 12 – tikrai pakankamai!

Taigi, pasiėmęs stygą Demonologistę šokau į Conan’o pasaulį. Iš pirmo žvilgsnio Konanas man yra panašesnis į single player’į RPG nei į MMO – viskas eina sklandžiai ir po truputį, sakyčiau labai smagiai. Jei neklystu, pati pradžia ir yra žaidziama kaip single player’is, kol prieini iki pirmo miesto vartų. O mieste prasideda normalus MMO, kuris atskiruose kantiniuose quest’uose vėl trumpam tampa single’u (sakyčiau labai, labai faina idėja). Quest’ų LABAI daug… Labai, labai, labai daug. Žmonių – nėra pergrūsta, bet quest’ui, kuriam reikėjo party, susiradau iš karto. Ir, bent jau kol kas toks vaizdas, kad Konanas neturi vienos didžiausių visų MMO ligos – vaikų. Kadangi pats žaidimas yra su 18+ reitingu… Na, bent jau visam pasaulyje – Lietuvoj 13+!!! (Pigu.lt, pažiurėkit amžių) Taigi, žmonės, kuriuos sutikau, mielai padeda ar atsako į klausimus… Ar užmuša, bet aš vėl skubu… :) Taigi, šiuo atveju – riebus pliusas Konanui!

470-age_of_conan_01.jpg

Grafika

Grafika yra visiškai kitokia nei Wow’o (kaip jau minėjau savo Warhammer’io first look’e – kadangi Wow’as buva mana pirma meilė, tai nori nenori, visu kitų papus… tfu, pliusus, teks lygint su Wow’o :) Ar ji geresnė, ar blogesnė… na fkus i cvet t’sakant :) Ir kaip bebūtų keista, ji nėra per stipriai ėdri resursams – su savo senuku be jokių problemų žaidžiu ant medium’o ir 1280X1024 (daugiau nereikia, mokinas mažas :) – buvau užsidėjęs geriausia – šiek tiek stabdo, teko užsisukt 1024X768 – tada nebestabdė, bet šiek tiek rezoliucija per maža… Vienu žodzhiu, grafika nebloga ir nestabdanti. Pliusas.

Išvis Hyborijoj… na, teisingiau sakant Tortages saloje praleidau ~ 6/7 val. (žinau, ligonis :) ir pasiekiau 17 level’i, kas, sakyčiau, yra labai smagu, level’iai kyla ganėtinai greit ir maloniai. Kas keista – nėra jokių trainer’ių, t.y. po level’io po truputį prisimeni/atgauni savo turėtas galias, kurios buvo nunykusios tau būnant vergu. Keistas dalykas yra skills’ai (perception, bandaging, concentration, etc.) – skill’ai, kuriuos reikia kelt po kiekvieno level’io, nes jų galimybės prasiplečia – praktiškai gali turėt porą aukščiausio lygio (ar net vieną)  ir keletą vidutiniškai išvystytų – kaip magui, be abejo būtina turėt koncentraciją (kad tave dubasinant nenutrūktų spell’as). Taip pat, po 10 lvl gauni kažką panašaus į talent’us, kuriuos reikia padalint po 3 lenteles. Kiek skaičiau juos galima bus bet kada nu’reset’int, taigi – menka beda :)

Pati kova man labiau patiko nei Warhammer’yje – nežinau, kaip būtų kovot warior’ui su tais visais judesiais, bet magams tai lygiai tas pats Wow’as. Tiesa, skaičiau, kad berods bus paskui kažkas panašaus į spell combo – najs! Kova vyksta greitai ir jei tu dabar cast’ini spell’ą 1 ir spaudineji spell’ą 2 – jis bus cast’inamas iškart po to, kai su’cast’insi pirmą… yra malonių aoe spell’ų – turiu piktą demoną. Vienu žodžiu – gyvenimas gražus :)

470-age_of_conan_02.jpg

Kas nepatiko

Hm… Kolkas tiesą pasakius sunku rast kas nepatiko – gal šiek tiek keista tas, kad jei aš teisingai supratau, PvP serveriuose muštis gali visi prieš visus, t.y. ne rasė prieš rasę, bet ta pati styga musht stygą? Berods… tiesa, jei pirmas užpuoli – gauni kuriam laikui mark’ą, kad esi agresor’ius, kas iš to – nežinau :) Bet kai apie tai pagalvoji, čia juk Konanas – brutalus pasaulis, kur už kapeikas parduodamos motinos, tai kodėl tada privalėtum susilaikyt nuo noro užvožt neprietėliui savo, net jei jis tos pačios rasės :) Taigi, jau sudalyvavau keliuose PvP. Viename tiesiog netyčia užvažiavau aukštesnio level’io čiuvui besimušančiam su bosiuku, tada kaip atsiprašymą padėjau užverst bosiuką ir, berods, su aoe dar jam šiek tiek užvažiavau, o šis, užmušęs bosiuką, lengva ranka užmušo mane… susinervinęs bėgdamas ieškot savo kapo (įdomus dalykas – Wow’e lakstydavai kaip dvasia iki kapo, chia gi iškart resurrect’iniesi „kapinėse”, bet jei nerandi savo kapo (mirimo vietoje) gauni kažkokius minusus. Radau kitą vaikinuką, ant kurio nusprendžiau išliet savo įtūžį… paskui jis rado mane… ir viskas, jokiu gank’inimų (kolkas) – aš užmušiau jį, jis užmušė mane – no hard feelings :)

Malonus dalykas, bet šiek tiek kvailokas (dėl to nugula prie minusų), yra tas, kad NPC su tavim kalba, t.y. jie (na bent šioje jauniklių saloje) yra įgarsinti labai smagiais ir gyvais balsais. Visi NPC yra gyvi ir tu tikrai jiems jauti arba neapykantą, arba pyktį, arba užuojautą, todėl man Conan’as ir panašus labiau į single player rpg. Bet štai jei kažkoks NPC vaikšto požemyje, jis pradeda su tavim kalbėt, tada kažkur šone respawn’inasi mob’ai ir pradeda tave daužyt… tau reikia mygam spaudinėt goodbye, kad galėtum mušt mob’us… nu toks… sakykim taip, ne minusas, bet neapgalvotas dalykas instance’uose.

Dar šiek tiek apie juos… Instance’ai (kuriuos iki šiol mačiau), nėra Wow’iniai instance’ai. Visų pirma, eidamas į juos, gali pasirinkt, kokio nuotykio nori – vaikiško ar EPINIO! Deja, į epinius eit, matyt, reiktų tik su prachiu, bo vienam te be šansų… Negana to, instance’uose gali sutikt lakstančią liaudį, kurią iškart gali pasiimt į party ar ignoruot… ar užmušt :) tobiš, nereikia išlindinėt ir rėkaut lfg :)

470-age_of_conan_03.jpg

Bug’ai

Na jie turėtų but prie minusų, bet kolkas neradau nei vieno. Vienąkart buvau užstrigęs vienoj vietoj (lygiai tas pats būdavo ir Wow’e… negana to, Wow’e buvau tiesiog bėgdamas prasmegęs skradžiai žemės ir užsimušęs ir, be abejo, negalėjau rast savo kūno, nes jis ble buvo giliai po žeme! :) Bet tam yra teleport’ai. Jei jis ant cooldown’o gali bandyt rašyt /stuck arba tiesiog išsilogint ir įsilogint… man gi pakako pašokinėt ir pastrykčiot – išlindau :)

Vienu žožhiu, Age of Conan yra mano akimis labai ir labai smagus dalykas, kurį tikrai ruošiuosi žaist ir mokėt! Ir, sakyčiau, drąsiai galiu rekomenduot kaip labai smagų MMO. Kolkas nežinau kaip atrodys end game’as ar kaip čia yra su pure PvP, bet turiu pasiūlymą visiems PvP’šnikams – ajkit žaist quake’o ble! :)

Iš mano pusės – ~9/10 kolkas.

Toxis

3 komentarai(-ų) “Age of Conan: Hyborian Adventures first look” įrašui

  1. Siokie tokie pastebejimai kaip 78 demonologisto:
    NPC snekes tik tortage city ir gal dar keli NPC is destiny quests. Tiek talentus tiek skills’us galima reset’inti bet tai kainuoja ir kaina auga. Iki kiek uzauga nezinau :) Del spellcombo tai tokio nera, bet nuo 50 lvl visos su magija susijusios klases gauna spellweavinga, tai lyg keliu burtu sujungimas i viena. Ganetinai graziai atrodo is salies. Pvz demonologisto spellweaving: http://www.youtube.com/watch?v=B3GNcxrR9R0

    Del pvp: man asmeniskai pabodo nes isejus is tortage biski situacija keitesi. 200 mirciu, 18 nuzudymu :) todel per laisvus migravimus persikeliau i Crom serveri. PVE ir PVP serveriu skirtumai tokie jog PVP serveryje zudai viska ka nori, o PVE serveriuose tiesiog yra tam skirtos zodos (border kingdoms) kur galimas PVP, tad jei nori kelti PVP leveli eini ten arba i PVP mini games ar Massive PVP (aka siege).

    Nerijus

  2. Na reiktu pasakyt, kad konana uzhshaldzhiau kuriam laikui, po poros menesiu ilgo maigymo, tiesiog ash visas aptinges ir apatishkas patingejau savo kringelius verst i lietuvishkas raides ir publikuot chia, uzh tai dekui Zealot!
    Tiesa pasakius mechiau konan tik del laiko stokos ir daugelio nauju single playeriu (kaip to pachio risen) ishleidima shiuo periodu ir turbut gryshiu i konana kai vel nurims zhaidimu industrija. Paskutinis pasiekimas 68 (berods) levelis. Zhaidimas pasakishkas, o spellweawingas man leido pirma karta mmo pasijaust kaip tikru uber magu – kai po sekmingo weawingo shalia tavo koju guli 12/15 tavo ar aukshtesnio levelio mobu – nu nautiesi nerealiai, toks tikras piktas magas, kurio reikia bijot ir kuri reikia gerbt. Mmmm… Zhiuresim kaip bus su risen’u, jei neuzhpuls darbai ar neaptingsiu kaip velnias papaishysiu kazhkoki atsiliepima:)

    Toxis

  3. Manau korektiškiau žaidimus vertint „atsigavus” nuo pirmalaikės jų keliamos euforijos.
    eufòrija [gr. euphoria < eu – gerai + pherō – nešu, pakeliu],
    Nenatūraliai pakili nuotaika, savijauta, kuriai būdinga padidėjęs aktyvumas ir sumažėjęs kritiškumas.

    Nocturne

Palikti komentarą

*