geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Xbox 360 JapanKai kas sako – jei nori, kad konsolė turėtų pasisekimą gaming’o versle, būtina laikyti tvirtas pozicijas Japonijoje. Dėl to Microsoft’as išleido bilijonus dolerių bandydamas bent kiek įsitvirtinti šioje „pasakų” šalyje, bet, deja, pastangos vis nueina niekais… ir taip jau 4-eri ilgi metai. Reikia įrodymų, kaip išties blogai Microsoft’ui sekasi Japonijoje? Štai šiek tiek statistikos šiai dienai geriausiai parduodamų geimų šiame regione, kurie sudėjus nė neperkopia 900 000 vnt. ribos:

1. Star Ocean 4 (208 521 vnt.)
2. Blue Dragon (203,740 vnt.)
3. Tales of Vesperia (194,714 vnt.)
4. Last Remnant (154,493 vnt.)
5. Lost Odyssey (104,417 vnt.)

Taigis, sudėjus pardavimus, gauname 865,885 vnt. Kas dar baisiau – aukščiau minėti geimai greitai atkeliaus į PS3, išskyrus Tales of of Vesperia, kuri yra jau pasirodžiusi Sony konsolėje, o parduotų kopijų kiekis per pirmąją dieną siekia 140,000, per pirmąją savaitę – 217,000 vnt. Gražūs rodikliai, ar ne?

Iš to kyla logiškas klausimas: ar Microsoft’ui derėtų pasiduoti ir pasitraukti iš Japonijos rinkos bei fokusuotis labiau ties Europa ir Š.Amerika? Ar ir toliau reikalauti išmaldos Sony ir Nintendo teritorijose? Naujausia statistika mažų mažiausiai liūdna… Jei Microsoft’as šiame versle nori daryti biznį ir nešvaistyti pinigų į problemas, kurių nesugeba išspręsti, tuomet galbūt vertėtų pamąstyti apie pasitraukimą iš Japonijos? Japonams akivaizdžiai nepatinka Xbox 360… Pasižiūrėkim į kitus statistinius duomenis.

Remiantis patikimu šaltiniu, Xbox 360 per ketverius metus (iki 2009-ųjų kovo) buvo parduota 1,001,191 konsolė Japonijoje. Neseniai pasirodė atnaujinta PS3 Slim versija, o Nintendo sumažino Wii kainą – darosi labai sunku įžvelgti Japoniją kaip investavimo šaltinį, galintį atnešti Microsoft’ui milijoninį pelną. Pats laikas pagalvoti Steve’o Ballmer’io ribiatoms apie naują strategiją…

4 komentarai(-ų) “Japonija: 4 metai – 1mln. Xbox 360 konsolių…” įrašui

  1. Du žodžiai: Project Nathal

    Patarejas

  2. Na Project nathal yra labai geras kozeris microsofto letenose, bet velgi sony jau ruoshia atsakomaji smugi – savo motion control.. stick’a:. Kitas ir _imho_ svarbiausias argumentas yra patys japonai. Ju brand loyalty ir apskrytai japonishkasis nacionalizmas. Ar sugebes sakykim net ir labai sekmingas project nathal pakeist japonu kreivus zhvilgsnius i microsofto puse? Zhiuresim…

    Toxis

  3. va kur japonai saunuoliai: atsispiria amerikonejimui lengvai ir solidziai.

    o del nathal, ko tai jis ta „momentuma” savo praranda. Nes kai labai ilgai apie kanors sneki, tai jau geriau tai butu tikrai BIG. Kitaip- nebelieka erdves kur nors susimauti.

    ZZ1

  4. Neginu xbox, bet blue dragon ir lost odyssey tikrai nebus perleistas ant ps3, o jei bus, prasau nuorodas pateikti. Blue dragon net multikas buvo microsoft uzsakytas :)

    edvinas

Palikti komentarą

*