geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.

Ar kas nors pamenate kas buvo kai pasirodė Sony PlayStation 2? Jei stebite žaidimų industriją pakankamai seniai, pasidarėte išvadas, kad PS3 launch’as buvo beveik identiškas savo vyresniajam broliui PS2. Žmonės skundėsi dėl kainos, regėjom straipsnius, skelbiančius žūtį ir blausią ateitį konsolei, gamintojai dejavo dėl naujosios geležies architektūros. Viskas tas pat vyksta ir su PS3 šiandien. Pažvelkime plačiau, ar tai nesužadins Jums dejavu jausmo…

Žaidimai. Kaip ir PS2, PS3 buvo kritikuojama dėl žaidimų stokos, kad jų nepakaks išgyventi konsolei, dėl to buvo netgi išjuokiama žmonių. Dabar, nė viena konsolė pasaulyje neturi daugiau žaidimų už PS2, t.y. virš 2000 žaidimų! PS3 eina tuo pačiu keliu ir ketina pratęsti PS2 žygį.

Stygius. 2000-ais viso labo keli milijonai žmonių įsigijo žaidimų platformą dėl konsolės gamybos vėlavavimo. Iškart po konsolės starto buvo labai sunku rasti PS2 parduotuvių lentynėlėse, nes visos jau buvo išpirktos ir žmonės mokėjo tūkstančius dolerių eBay ir pan. tinklalapiuose už galimybę įsigyti šią platformą.

Su PS3 yra viskas taip pat. Blu-ray’us buvo dar naujovė ir PS3 buvo vienintelė gaming platforma turinti Blu-ray diskasukį. Prasidėjo komponentų trūkumas, PS3 gamyba sustojo, vartotojai pyko, nes Sony negalėjo jų aprūpinti reikiamu konsolių kiekiu. Taigis, visame pasaulyje trūko PS3, todėl kaip ir PS2 atveju, žmonės pradėjo pirkti iš eBay’aus.

Naujas formatas. PS2 daugelio buvo pasmerktas dėl DVD diskasukio, kuris tuomet buvo dar visai nežinoma naujovė, kritikai traktavo tai kaip Sony klaidą, prisiimant tokią didelę riziką, kuri, pasak jų, turi mažą šansą sėkmei. Tai buvo formatas, kuris davė daugiau vietos, kokybiškesnių grajų gamybai. Dabar nė nereikia sakyti apie tai kokie DVD yra populiarūs. Tai formatas kuris tapo populiariu PS2 dėka.

PS3 patyrė tą patį, buvo išjuokiamas dėl Blu-ray diskų. Vėlgi, skeptikai teigė, jog tai nežinoma technologija ir nieks nežinojo ar jiems pasiseks. Dabar gi, PS3 prastumtas formatas su kiekviena diena įgauna vis didesnį populiarumo pagreitį.

Kaina. 299$ – tai PS2 starto kaina, dėl kurios žiniasklaida gausiai verkė, teigdama, kad PS2 yra per brangus ir Sony derėtų nedelsiant sumažinti kainą, jei jie nori likti žaidimų industrijoje. Nieko neprimena?

PS3 launch’o kaina buvo 599$, tad galite įsivaizduoti kokią gausybę kritikos yra sulaukusi konsolė per savo gyvavimo ciklą… Dabar gi PS3 kaina tėra 299$.

Dizainas. PS2 architektūra gamintojams iš pat pradžių tapo iššūkiu. Jie teigė, jog Sony sukūrė pernelyg sudėtingą sistemą ir gamintojams reikėjo įdėti daug pastangų, norint gaminti PS2 žaidimus.

Nereikia nė sakyti, PS3 cell technologija dev’ams yra tikras pragaras. Vieniems ši technologija yra ikišiolei svetima, kaip antai Valve kompanijai, kuri paskelbė nekursianti šiai platformai apskritai žaidimų. Bet kai kurie sugebėjo perprasti painią PS3 architektūrą. Kaip pavyzdys čia galėtų būti Naughty Dog, kurie dalinasi savo paslaptimis kaip jiems tai pavyko įgyvendinti.

Na ir paskutinė galvosūkio detalė – žaidimai. 2010 turėtų būti PS3 metai, žvilgtelkim į nekuklų sąrašėlį: God of War III, Gran Turismo 5, Final Fantasy XIII, MAG, Heavy Rain, Agent, Resistance 3, The Last Guardian.

Taigis, telieka vienas neatsakytas klausimas ar pradės konsolė dominuoti nuo kitų metų iki pat pasirodant PS4-am?

8 komentarai(-ų) “PS2 istorija kartojasi su PS3” įrašui

  1. Na, nereikia pamirsht, kad kitais metais pasirodo natal – kuris turetu shiek tiek sumaishyti ps3 kortas. Ir Imho (tik imho) kazhkur uzh ~1.5/2 metu (greichaiusiai per kita e3) turetumem ishgirst purmus gandus apie next next gen xbox’a ir matyt nintendo (nes microsoftui atemus ish wii cashual geimerius su natal’u nintendo turetu pasiulyt kazhka naujo). Bet shiaip – sutinku, sony po truputi tampa svarstytina konsole:)

    Toxis

  2. blogo autorius idiotas, galetu bent nuslepti neapykanta xbox ir kolkas xbox laimi,kad ir kaip skaudu autoriui

    edvinas

  3. edvinai, shita, ar viskas su galva gerai? Nekarshchiuoji? Temperaturos nera? Jautiesi pakankamai sveikas pusiau erotinei kelionei i kuria matyt reiktu tave ishsiusti?

    Toxis

  4. :)

    Patarejas

  5. +1 :)

    ZZ1

  6. Heh, o aš save laikiau truputėlį x360 fanbojum.. Na vienok daug ką sužinojau apie save :}

    ZeaLot

  7. nu autoriui rimtai kaskas negerai ps2 starto kaina europoje buvo 500 euru beto ir starto geimai buvo daug geresni labai daug exkliuz

    sawer

  8. paankstintas gta3 isleidimas ffx ir daugelis kitu faktoriu kurie leme ps2 sekme.galiu vardinti ir vardinti skirtumus

    sawer

Palikti komentarą

*