geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Eliminate DRMNe na rimtai, kiek gali kentėti paprasti vartotojai nuo tų nesąmoningų DRM apsaugų? Sukurpiau šį įrašą kaip atsaką į prieš savaitę pasklidusią internete naujieną apie tuoj pradėsiančią naudoti Ubisoft DRM apsaugą (musiau prašymai nevogti žaidimų nebepadeda). Hm, panašu, kad ir eksperimentas Ubio vaikinams nepavyko su Prince-of-Persia-be-DRM-apsaugos, todėl… eksperimentuojama ir vėl vartotojų sąskaita.

Taigis, kovo 5d. pasirodysiančio Assassin’s Creed II ir visų kt. ateityje leidžiamų Ubio žaidimų, negalėsite žaisti, jei neturėsite interneto prieigos. Sistema padaryta taip, kad save’ai bus saugomi debesyje (cloud) ir reikalaus nuolatinio interneto ryšio, kuri jungsis į Ubi serverius. Jei pvz. įsigijote AC2 ir jūsų interneto ryšys yra nestabilus, o kaip taisyklė, nė vienas ISP nesuteiks jums 100% ryšio (Zebra lyg ir ~95%/mėn. uptime’o duoda), nutrūkus net’ui AC2 žaidimą pradėsite nuo paskutinio checkpoint’o, gerai dar tiek kad ne nuo save’o. Dabar Ubisoft diktuoja ne tik kaip jūs žaisite žaidimą, bet ir kada.

Būtų naivu tikėtis, kad Ubisoft’o apsauga skirsis kažkuo nuo kitų ir bus nenulaužiama. Vieni piratauja, kiti (gamintojai) atsako, paprasčiausiai nuskriausdami potencialius pirkėjus, tikėdamiesi, kad tai sukliudys keliems piratams nupiratauti Ubio auksu pateptą žaidimą. Tuomet nuskriaustieji tampa piratais siųsdamiesi tiesiog iš principo piratinį be-DRM žaidimą.

Štai ir rebusas. Ką daryti? Kažkam teks nusileisti. Kvaila manyti, kad nusileis piratai ar leidėjai. Lengva sakyti, kad leidėjai tiesiog turi susitaikyti, jog jų žaidimai bus nupiratauti. Taip yra todėl, jog nei jūs, nei aš nesame investavę milijonų nė į vieną iš jų. Tad atsakymas į klausimą vienas – tai tęsis tol, kol egzistuos piratavimas.

[ ATNAUJINTA ]

Mažiau nei per 24val. naujoji Ubisoft DRM apsauga buvo įveikta žymiųjų SKIDROW cracker’ių (nfo failas), tad dabar vieninteliai kenčiantys nuo šios apsaugos yra legalūs vartotojai.

7 komentarai(-ų) “Kiek tęsis DRM nesąmonės? [atnaujinta]” įrašui

  1. Ai fignia visa tai. Vai kaip baisu online activation. Tol kol apie tai bus rašoma ant dėžutės, valio. Neturi interneto, nepirk ir nežaisk. Bet rimtai, kad šalia naujos DRM leidžia turėti ir diegti kur nori kad ir šimtą žaidimo kopijų visi jau pamiršo. Kaip ir apie tai, kad milijonai žmonių, o šiaip praktiškai didesni dalis hardcore geimerių žaidžia MMO, moka pinigus ir į teismus dėl nepasiekiamumo neeina. Prekyba skaitmeninėmis kopijomis, kur irgi būtina aktyvacija prieš žaidžiant irgi nesiskaito. Ubi gal ir nepūčia į tą pačią dūdele kaip kiti mėgindami keisti DRM’ą DLC ar darydami eksperimentus mokėk kiek nori principu, bet šį sykį jų sprendimas racionalus. Net labai. Aišku su sąlyga, kad vartotojas bus iš anksto įspėjamas dėl to ką perka. Nepaisant to, kad Ubi sistema tobulintina, galima bent sakyti, kad kompanija ieško kompromisų. Šiaip šiuo atveju global spaudos nepalaikau.

    Artojas

  2. O man patinka. Netgi labai.

    Patarejas

  3. Kai sakant reik žiūrėt į šviesiąją reikalo pusę, bent jau Ubisoft’as neateis į mano namus, neatsidarys šaldytuvo ir neišgers paskutinį butelaitį olous, na bent jau kolkas to nėra jų planuose :)

    Beje, komentaras į temą:

    „Nezinau kaip del Ubio, bet su WoW rodos buvo, kad WoW’as pradejo uzdarinet piratinius serverius ir smuko nauju zmoniu ateinanciu zaist kiekis atrodo kad 30%, po to blizz’as nusprende kad neapsimoka ju naikint, nes nieks nepirks kates maise, piratiniam pasibando su prasta kokybe, o jei patinka eina i normalu, del to kiek girdejau tai dabar mano kad piratiniai servai kaip tik i nauda.

    Del nenulauziamu apsaugu, tai nebuna tokiu, nulaush ja, cia gal ubis nenori pripazint kad tiek veltui sukiso pinigu i apsaugas, nes vistiek kazkas nulauzia, gal online ir nepazais su nulauztu kokiu zaidimu bet single player tai manau bus versiju bet kokio geimo, nu paprasciausia neuzrakinsi taip kad nenulauztu, neimanoma sakau kaip pats kadaise lauzes softa ir daug metu dirbantis programmeriu…” – Jornada Del Muerto

    ZeaLot

  4. Kad nulauš tai faktas. Klausimas kiek tas laužimas bus prieinamas paprasčiausiam useriui. Čia būtina pažiūrėti į Ubi portfolio. Jie silpni tinkle. Jų duona ir vanduo vieną du sykius pereinami žaidimai vienam žaidėjui ir debesys girly casual reikalų. Esu beveik 100 proc tikras, kad tos naujos apsaugos ne nuo assasins creed vagių ir saugos.

    Dėl Wow sunku patikėt. Jei nekabina Trial’ai kuriuos nuolat dalina, tai niekas neužkabins :).

    Artojas

  5. UBI nori KICKINDAASS

    ZZ1

  6. Kvaila tokias apsaugas det, nes yra daug žmonių kurie net neturi interneto išviso arba internetas yra nepatikimas. Tikrai nulauš ir bus prieinama kiekvienam torrent vartotojui, juk mw2 mp tai nulauže nors ten ir per steam ir pastoviai updeitina bet vistiek nulauže ir žaidžia žmonės.

    Anonim

  7. Jei šitas tinklapis nemeluoja, tai šita apsauga, net pakenkė jų pačių produkto pirkėjams. http://freakbits.com/drm-woes-torpedoes-ubisoft-customers-0308

    Domas

Palikti komentarą

*