geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Lost Planet 2Turėč pasakyt, kad pirmąja Lost Planet dalimi buvau gana patenkintas, tai buvo tikrasis next-gen žaidimas, kuris pakerėjo ne tik savo šaltais sniegu užklotais lygiais ar gremėzdiškais monstrais, bet ir originaliu valdymu, kuris išsiskyrė tuomet nuo kitų panašaus masto žaidimų. Capcom moka daryti žaidimus, nesyk esu tuom įsitikinęs. Pabandysiu šįsyk paeksperimentuoti ir aprašyti įspūdžius nuo pat pradžių.

Pradžių pradžia*

13:17 Red Dead Redemption užbaigtas. Too bad for John… Ką gis, atėjo laikas pop-up’inti Lost Planet 2.
13:20 Pradėjau LP2 grajaus install’ą.
13:22 Žiūrėti į install’inimo bėgančią % eilutę yra boring as hell… einu iš šaldiklio išsitraukti olous.
13:23 50%, skanauju alų ir žiūrinėju naujienas interneto plotmėse.
13:30 Finally! let’s bring this biatch here.
13:31 Pasirodo kompanijų logasikai: Capcom, MT Framework, etc. Nustačius save location, brightness settings’us, galiausiai atsiduriam pagrindiniame meniu. Standartiškai keliaunu į options’us užsidėti subtitrų, hm… jie jau užmesti pagal nutylėjimą.
13:34 Prieš pradėdamas campaign, nusprendžiau kiek pragromuliuot training skiltį, visgi pirmąją dalį teko žaisti gana senokai…
Valdymas iš pirmo žvilgsnio atrodo nepakitęs, laikai B – veikėjas bėga, su X’u kabinas hook’u, RT – šaudo, dukart Y – pakeičia ginklą, Y+RT palieka jį ir pan.
Veikėjas grafiškai atrodo labai neblogai, toks visas blizgus, gale žybsi balažin ką reiškiantys indikatoriai ir dar esama propelerio, na visai kaip pas Karlsoną.
13:44 Ah, fcuk it, training’as visai neįdomus, jei ką, išmoksim mūšy. Mažas brake’as ir pradedu campaign.
14:10 Campaign meniu. Oho, atrodo grajus tampriai surištas su internetu, kadangi internetan eit neketinu, pabandysiu Connection type pasirinkti Offline, viską išsirenkam pgl. nutylėjimą, žiūrim ką turim.
14:11 Žaidime leidžiama jump in’int antram prietėliui. Nice touch. Character customization, kas gi čia įdomaus… Keisti praktiškai nieko neduoda, išskyrus shield’ą. Keista. Reik manyt ateity progress’inant misijas duos pasirinkimą.
14:16 Let’s the party started. Trumpas introduction’as palydimas in-game filmuku. Harmonizer… super regenerative abilities… E.D.N. III planet rebels…. snow pirates… Žaidimas atrodo žadantis nemažą porciją smagienos. Pasimąsčiau sau, kad visgi robotai  yra neatsiejami nuo Japan kultūros. Atminty iškilo prisiminimai apie Metal Gear Solid. Eh jau ta japoniška roboramancyka :)
14:23 Hmz, baigės olus. Reik ir maisto. Teks nukėblint.
14:48 Šiundie Faxe pack’ui nuolaida, ta proga pora pack’ų jau šaldyklėj. Neužilgo atkeliauna družbanas, darau pertrauką. Galbūt pabandysim sukalt dviese.

470-lost_planet_01.jpg

Sekanti diena…

Uj, buvo way too much olous. Geriausiai pamenu didžiulę keistai integruoto splitscreen’o frustraciją. Taip, draugai, tai toks pat ekrano padalyjimas kaip ir Resident Evil 5 grajuje. Vienok,  tokiu atveju patartina turėc big ass tv arba projektorių. Dar variantas – system link, kai vienam kambary pajungiami du telikai ir du xbox’ai, katrie tarpusavy jungiami laidu. Tiesa, bandžiau šį bajerį su minėtuoju RE5 – neišdegė. Kažikodėl.

O ir šiaip, neveltui LP2 jau pačioj pradžioj prašyte prašosi connect’inamas prie interneto. Toks ir yra teisingiausias žaidimas. Ir lygiai čia labai trumpi, eini iš vienos vietos (area) į kitą, pabaigoj iškart parodoma statistika. LP2 multiplayer’į išbandžiau jau gana senai demuškėj ir jis man paliko labai teigiamų įspūdžių, iškart įsitrauki į epiškus mūšius su gigantiškais monstriūgom, o ir nebėda jei nukala – respawn’ini pasirinktoj vietoj, iki tol kol nesibaigia B-Gauge skalė, ir toliau kali priešą.

Šiaip žaidimas patobulėjo ir tai į naudą. Pvz. kas man patiko, kad su savo kabliu nuo šiolei galima prisikabint prie kokio nedorėlio ir pavaišinti jį švinu.

Tačiau, jei ieškote solidžios vieno žaidėjo kampanijos – jos čia nerasite, viskas orientuota į tinklinį žaidimą, greitą perėjimą tarp mini kambariukų. Tad, lošdamas single player’į kaip ir nelabai apturėjau azarto, bo ir trys tavo AI bendrai yra beverčiai pagalbininkai mūšyje.

Na kaip jau minėjau, tinklinis režimas čia yra fantastiškas, greičiau vienas geriausių mano regėtų co-op’ų. Taigis, jei turite gerą družbaną, junkitės prie Xbox LIVE ir pirmyn į mūšį kamradai! :)

Lost Planet 2

Reviewer’iai iš užsienio:

  • MondoXbox (80/100): Due to some very drastic design choices, Lost Planet 2 is a very peculiar game: Capcom sacrificed a strong story and main character in favour of a more co-op oriented gameplay. If you’re the kind of gamer who loved Left 4 Dead, you’ll probably love this too: otherwise, if you’re looking for a more story-focused action game it’ll be a bit of a letdown.
  • Gamespot (55/100): This sci-fi sequel seems like it should have everything you need in a shooter, but a shocking number of design missteps suck out much of the fun.
  • Gamekult (70/100): More forgettable than its predecessor, Lost Planet 2 is brilliant nonetheless.
  • XGN (65/100): At first, Lost Planet 2 seems to have it all. Unfortunately if you take a closer look the game has many flaws, which provide more frustration than fun.

* laikai kai kur nurodyti apytiksliai.

9 komentarai(-ų) “Lost Planet 2 – įspūdžiai nuo pat pradžių” įrašui

  1. gera apžvalga :)

    Giasco

  2. Jo, matosi, kad rase berastis.

    edvinukas

  3. Tu čia vienintelis beraštis…

    Giasco

  4. ja ja, toks jausmas, kad pats autorius ir komentuoja, arba jo berasciai draugai :)

    edvinukas

  5. rašo net nelietuviškai, o kitus beraščiais vadina, užaug vieną kartą :P

    Giasco

  6. Viena yra rasyti „sveplai” ir kita yra rasyt sweippllaai”.

    edvinukas

  7. Matau ne tik aš vienas pastebėjau šito geimo panašumą į RE5. Beje, kalbant apie Resident žaidimą, tai jį kuriant Capcom buvo šovę tiek įdėjų, kad atsirado atskiri žaidimai, kaip kad DMC (Devil May Cry), bei visokios Resident Evil versijos (youtube.com yra tavo draugas), kurios yra unikalios. Gal Lost planet 2 ir yra RE5 „brainstorm” pasekmė, bet tai nėra tas žaidimas, kuris pasiliks mūsų galvose, kaip vienas iš tų, kuriems ten vieta.

    Meshqis

  8. Kas tau yra nachui…

    Gera ta apzvalga su humoru rasyta , joks cia berastingumas jeigu nesupranti bukagalvi

    aGirdzbachuras

  9. tikrai tekste pastebejau daug klaidu. Pats pirmas zodis parasytas su klaida….

    ziurintis

Palikti komentarą

*