geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Green Day: Rock Band

Green Day, susikūrusi 1987, atstovauja punk rock muzikos stiliui. Pasauliniu mastu grupė yra pardavusi per 65mln. įrašų. Massive success, huh? Kaip nekeista, kažkodėl apie grupę nežinojau praktiškai nieko (apart turbūt kiekvienam žemės kirmiui žinomos Brain Stew/Jaded dainos), o plačiau susipažinau palyginti visai neseniai. Buvo verta. Jų dainos trykšte trykšta energija, gal labiau tiktų čia apibūdinimas paaugliškos. Taigis, magėjo išsibandyti ir žaidimą.

Štai priešais mane jau penktasis Rock Band žaidimas – Green Day. Nuo pirmojo Rock Band’o praėjo jau bene 3 metai, tačiau žaidimai yra visdar taip pat sėkmingai leidžiami. Žinote, koks mano galva yra didžiausias GD:RB minusas? Tai yra nedidelis kiekis siūlomų dainų. Kodėl pvz. nėra mano gausiai pamėgto Kerplunk, kuris Green Day grupę ištraukė iš underground’o į dienos šviesą? Aiškinama, kad Kerplunk ir 39/Smooth albumai neatitinka Rock Band kokybės reikalavimų, nieko keisto – tai pirmieji Green Day albumai, pasirodę apie 1990-us. Tačiau Harmonix bičai padarys jas vėliau kaip downloadable content’ą, nes mat bėra išlikusios tik kasetės ir tai užtruks? („While the master tapes for Kerplunk exist, they are in poor shape and the process to digitize them would destroy the tape. We’re making sure we have the right dudes to do it as potential future downloadable content for the game”). Keista, aš sėkmingai klausausi 1997-ais remaster’into Kerplunk albumo… Nekenčiu mikrotranzakcijų!

Green Day: Rock BandViso mums bus siūlomos dainos tik iš trijų albumų (GD diskografijoje jų apie 10): naujausio praeitais metais pasirodžiusio 21st Century Breakdown (12 dainų, kitos 6 vėlgi mokamos), didelio kritikų pripažinimo sulaukusio American Idiot, praskynusio grupei sėkmę ir komerciškai nusisekusiu Dookie (1994) albumo. Smagu, kad bent šie du albumai yra pilni. Dar mums siūlomi Insomniac, Nimrod ir Warning albumų singlai(?), bo pateikiama viso po keletą dainų. Beje, už 10 amerikos žalių galėsite eksportuoti dainas į Rock Band 2 ar neužilgo pasirodysiantį RB3. Gerai kad yra numatyta tokia galimybė, jos man kadaise labai trūko karaoke žaidime Lips

Grajinau tik gitara ir šiek tiek mikrafu. Žaidžiasi viskas labai panašiai kaip ir ankstesnėse RB dalyse, dviračio čia neišrasta, o ir to visai nereikia. Mikrafas veikia tyliau nei pirmose RB dalyse, turiu omeny, jog tavo balsas girdisi ne taip gerai net ir sumažinus originalaus atlikėjo balsą, pan. kaip Guitar Hero žaidimuose. Grajaus intro filmukas pagamintas stilingai, alia toks visas amerikietiškas, motociklai, Amerikos vėliava. Visa žaidimo stilistika, apipavidalinimas, meniu rėkte rėkia, jog tai Green Day žaidimas!

Kitų apžvalgininkų teigiama, kad Green Day: Rock Band yra The Beatles: Rock Band žaidimo paveldas, tačiau prastesnis. Nežinau, nežaidžiau. Paskutinis mano kaltas žaidimas, skirtas vienai grupei buvo Guitar Hero: Aerosmith. Kodėl nebandžiau pvz. kokio The Beatles: Rock Band ar Guitar Hero: Van Halen? Manau, jog Rock Band ar Guitar Hero žaidimai skirti vienai grupei yra didžiulis kakalis. Dainų selection’as prastas – daugelis tikisi kad sugros tą ar aną mėgiamą grupės dainą, o jos tiesiog nėra arba reikia parsisiųsdinti už baksus. Kitas aspektas, kad nuobodoka žaisti tik vienos grupės dainas ir tas greit atsibosta. Bet, jei esate prisiekę grupės fanai, tuomet manau tai jums neproblema.

Verdiktas: GD:RB žaidimas techniškai nupoliruotas ir pakankamai gerai sukurptas Harmonix, tad jei tau velniškai patinka Green Day ir Rock Band’as, tuomet išsibandyti verta. Kitais atvejais verta pagalvoti.

Green Day: Rock BandUžsienio žiniasklaida:

  • IGN (83/100): It’s not as polished or as lovingly handcrafted at the Beatles: Rock Band, but a lot of the songs are way more fun to play. Now, if only there were more of them.
  • GameSpot (75/100): While it doesn’t spring any surprises, Green Day: Rock Band packs high-energy rock into a solid package.
  • XboxAddict (80/100): A good collection of music, from a great band that translate well to Rock Band. Buy it if you like the Boys from Berkeley.
  • Da Gameboyz (78/100): With the focus 100% on Green Day and the included extras, fans of Green Day have a no brainer decision on their hands. That being said, casual fans who want more bands and varying types of music might want to wait for Rock Band 3 given the wide range of music and artists that it will offer.
  • GameZone (75/100): Green Day: Rock Band is exactly what the name would imply; nothing more and nothing less.

1 komentaras “Green Day: Rock Band išbandytas” įrašui

  1. Rock Band: The Beatles mano manymu idealiausias rock band žaidimas, vien dėl istorijos pateikimo dėl pačio gameplay, songlist’as taip pat geras, aišku netoks geras, kaip pvz GH: Metallica

    Dovydas

Palikti komentarą

*