geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

SkateVisų pirma, nesu didžiulis sporto žaidimų fanas, įskaitant ir riedlenčių žaidimus. Na, bet kai pamačiau pirmąjį oficialų Skate geimplėjaus filmuką, žinojau, jog šio grajaus negaliu praleisti pro savo akis ir privalau išbandyti.

Mano bandymų objektas – Skate demuškė, skirta Xbox 360 konsolei. Važiuojam prie įspūdžių. Pirma, ką pamatome žaidimuose būna grafika. Na o Skate grafiškai atrodo puikiai – tikroji next-gen grafika, tad priekaištų jai nėra. Spalvų gama man pasirodė maloni akiai, kai tuo tarpu Proving Ground – niūroka, vyrauja rudeninės spalvos.

Didžiulis Skate pliusas – tai unikalus valdymas, visi triukai (flick‘ai, grind‘ai) jau yra prieinami nuo pat žaidimo pradžios. Triukų atlikimas vyksta naudojant dešinį džoistiko stick’ą. Jei žaidėte Fahrenheit (dar kitaip vadinamas Indigo Prophecy), tai turėtumėte prisiminti, kad veiksmams/dialogams atlikti žaidime reikėdavo brėžti stick‘u nurodyta kryptimi. Skate viskas vyksta panašiai, tik čia ypač svarbus yra laiko apskaičiavimas per kurį yra atliekamas triukas. Pvz. jei vėliau nei reikėtų pašoksite ant turėklo – riedlentininkas tėkšis ant žemės, nes paprasčiausiai nespės pašokti į reikiamą aukštį.

Žaidimo garsai dar labiau sustiprina pojūtį važiuojant riedlente. Jei kam teko kada važinėtis riedlente, žino, kokie skirtumai ir garsai/pojūčiai jus lydi važinėjantis asfaltuotu keliu ir pėsčiųjų zona. Taip, Skate žaidime jaučiamas kiekvienas nelygumas.

Tai labiau į riedlenčių simuliatorių panėšėjantis grajus, nors ir EA atstovaujantis žmogus teigė, kad Skate nėra simuliatorius, tai tiesiog žaidimas, pritrauktas prie realybės tiek, kad būtų smagu jį žaisti.

Įdomu ir tai, kad žaidimą sudaro ne padriki lygiai, tačiau vienas didžiulis žemėlapis, tad kuo toliau progresuosit žaidime, tuo daugiau atrakinsit nematytų vietovių.

Išbandžiau ir visai neseniai išleistą Tony Hawk‘s serijos kūrinio Proving Ground demuškę. Tai absoliuti arkada, man asmeniškai beveik nesiskiria nuo praeitų dalių, žinoma, patobulėjo grafika, įnešė šiokių tokių naujovių, tačiau nei valdymo prasme, nei kitais aspektais, žaidimas nieko gero pasiūlyti neturi palyginus su Skate.

Beje, šį penktadienį pasirodė galutinė Skate žaidimo versija Š.Amerikoje, o europiečiams teks šiek tiek luktelti iki rugsėjo 28 dienos, todėl riedlenčių aistruoliai ir visi kam patiko demo, skubėkite sužaisti šį naująjį EA sporto žaidimą!

Palikti komentarą

*