geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Blogs KickassPrieš keletą metų teturėjom vos vieną tinklaraštį žaidimų tematika, ar taip yra visdar iki šiol? Keletas blog’ų užfiksuotų mano radare:

Žaidimų Patarėjashttp://www.zpat.lt/ | http://games.blogas.lt

– Ko gero nesumeluosiu pasakęs, jog tai pirmasis tinklaraštis žaidimų tematika. Rasim čia apžvalgų, anonsų, naujienų ir pan. stuff’o. Gražus ir pačio blog’o dizainas, ką ir besakyt, Flashy moka gaminti WEB 2.0 tinklalapius. Gaila tik kad pastaruoju metu vis rečiau išvystam naujų įrašų.

GamePlayhttp://gameplay.xz.lt/

– Daily news’ai. Dar palyginti šviežias blog’as. Galima būtų padirbėti labiau ties sulietuvinimu, tačiau smagu kad atsiranda tokių blog’ų, bele neužgęstų taip pat staiga kaip kad įsižiebė.

Artojaus Arimaihttp://www.blogas.lt/artojas

– Bene ‘teisingiausias’ blog’as apie žaidimų aktualijas, ūpias naujienas, kadangi blog’o autorius žino apie ką rašo. Tai nėra vien tik blog’as apie žaidimus, galbūt tai ir gerai, juk smagu pasiskaityti ne tik autoriaus įrašus apie žaidimus, o ir kitus jam rūpimus dalykus.

Top Games & Hardwarehttp://www.topzone.lt/

– Konsolių hater’io a.k.a. PC hardcore geek’o užrašėliai, testai, kartais pasirodo ir video apžvalgos. Blog’as turi ir forumą.

GAMINGO BLOG`ingohttp://consoles.xz.lt/

– Nežinau ką norėta pasakyti pavadinimu, tačiau skamba keistai įdomiai. Tai vienas iš „Konsolių Maniakai” forumo vartotojų blog’as, turintis visai nedaug įrašų. Jau mėnuo kaip nerašomas.

Games Newshttp://www.blogas.lt/gamesnews

– Atsidaręs, užsidaręs ir vėl atsidaręs blog’as. Rodosi autorius neapsisprendžia ką su blog’u veikti, panašu, jog vėl uždarinės… Nieko neįprasto nerasime, tik naujienas.

Ką dar praleidau? Brūkštelkite į komentarus jei dar kokių esate užmatę.

11 komentarai(-ų) “Lietuviški ‘gaming’ tinklaraščiai – ką skaityti?” įrašui

  1. Artojas

  2. kad juos suindeksuot bergzdzias darbas kogero butu. svarbu mano galva atsirinkti skirtingus turiniu blogus ir is ju darytis sau tinkama informacijos koncentrata. bet gal cia tik as, netekes betkokio pasitikejimo rastais apeliuojanciais i objektyvuma. ir dar. nesakau, kad blogai jog blogus raso vaikai, bet jie ne man. ju turinio paprasciausiai negaliu niekaip suvirskinti ir dazniausiai ju nesuprantu, o tokiu yra labai daug. beje ne tik blogai apie geimus, bet apie viska jie yra gerai. visdelto blogai nors ir turi pretenziju rimtu i tradicines spaudos pakeitima, nemanau, kad jie galetu pakeisti senus gerus forumus ir naujienu grupes, ka raso tik vartotojai. iziuriu bloguose neigiamu dalyku taip pat.

    o jei dar ka nor parasant: ziurejau Donskio laida sia savaite apie blogus; Jau tam lietuviskam inertiskumui tai pabaigos nematyti. pristate kaip kokia revoliucija apverciancia viska aukstyn kojom, kas jau taip senai vyksta. Nepaminejo ir nauju krypciu bloginge visai. kaip tokio dalyko, jog blogus turi ne tik zmones, bet ir daigtai, renginiai ir tam tikri reiskiniai stambesni. taigi tai nera tik „one man show” kaip is laidos dalyviu buvo galima suprasti, man tai labai stipriai specializuoti rastai turintys labai apibrezta siaura krypti, kuriuos daug lengviau atmesti jei norisi del subjektyvumo stampo. Plius manau blogu negalima kritikuoti, nes tai visais atvejais individualus dalykas (jei blogas priklauso konkreciam zmogui)

    ZZ1

  3. Bet kokioje informacijos sklaidos priemonėje galima ižvelgti trukumų. Seni geri forumai irgi turi jų. Juose reik labai gerai mokėt atsirintki informaciją. Danžniausiai paprastas lankytojas forume gali būti suklaidintas mažai žinančių, bet aiškiai ir įtakingai dėstančių mintis piliečių. Ginčus ten paprastai irgi laimi garsiausiai rėkiantys :). Na panašiai kaip tikruose Romos forumuose ;).

    Artojas

  4. laimi tik tiems kas noobai yra. naujienu grupese ne tokios pestynes vyksta, nes jos paprastai yra maziau moderuojamos. bet visdelto zinantiems, ka ten galima nuveikti tai neissenkantys aukso klodai, reikia tik pro „S” atsikapstyti :)

    plus nei apie joki laimejima kalbos negali buti, nes tai tik zodiniai apsimetymai, kurie niekur neveda

    ZZ1

  5. Visi tam tikra prasme yra noob’ai. Kitokiu atveju jie informacijos neieškotų :). Viena yra dalyvauti diskusijoje apie tai ką išmanai ir ginti savo įsitikinimus ar gilinti žinias. Kita ieškoti informacijos pvz.: apie tai kaip klijuoti tapetus ant buto sienos :). Nieko aš tame nesusigaudau ir už gryną pinigą tikrai paimsiu įtikinamiau parašyta postą.

    Su blogais iš esmės tas pats. Bet man juose patinka būtent tai, kad jie paprastai rašomi vieno autoriaus ar bendraminčių. Tokiu atveju jei blogas tau tinka ir patinka, jame pateikiamą informaciją gali imti už gryną pinigą. O kam rūpi teisinga ta informacija ar ne, jei ją parašę autoriai bei jų skaitytojai yra laimingi?

    Kažkas kažkada pranašavo, kad pasaulio pabaiga ištiks dėl informacinio pertekliaus. Ilgą laiką nesuvokiau kokiu būdu, bet greičiausiai būtent informacinių šaltinių gausa bei globaliai žmonių tarpe nykstantis sugebėjimas rinktis gali ir tapti ta priežastimi, dėl ko mums visiems ateis žurnalo pabaiga :).

    Artojas

  6. […] Pramogų kronikininkai. Ne taip daug turime tinklaraščių, rašančių apie žaidimus. Bet rašo jie įdomiai. Žaidimų recenzijos – vos ne didžiausios apimties rašiniai blogosferoje. […]

    Blogorama #416 : nežinau.lt

  7. Jei pasakai tiesą, kad žaidimas eina tik 720x540px rezu ar low settings, kai ant PC Full Hd, tai čia jau hateris? :D Kartais žaidžiu ir su konsolėm, bet kadangi labiausiai mėgstu multiplayer FPS ir Action, tai PC vienavaldis lyderis vien del valdymo pele ir online galimybių. Pridėkim, kad dauguma FPS yra tik apie grafiką, todėl pirmenybė PC, bet kartais būna smagu pažais ir ant konsolės tuos game, kurių nėra PC…

    Top Games & Hardware

  8. O ką kita begali pamanyti skaitytojas paskaitęs tavo rašliavas/komentarus, juk atviru tekstu pastoviai ‘varai ant konsolių’, nesu tikras, tačiau gal tau tas suteikia tam tikrą pasitenkinimo jausmą? :)

    Na o ginčytis kas geriau – ar konsolė, ar PC su fanbojais yra beprasmiška, juolab kad turiu jau tokios patirties, tad kad ir kokius argumentus jiems bepateiktumei, vistiek laikytųsi savo tiesų…

    admin

  9. pamirsot idieti i sarasa http://gamesblog.xz.lt :)

    NeXuS

  10. tai viskas gerai su tais blogais ir sveikintini tie dalykai yra. bet cia lietuvoj. o va as ziuriu i usa ir matau socialinius tinklus out of control. blogus visi kas netingi. dabar forumai- tradiciskai lietuvoje laikomi didesneje betvarkeje nei blogai, bet visdelto jie yra suspausti i tam tikrus remus-formata ir yra moderuojami. blogis yra ne zodziu pestynes forumuose, bet nepageidaujamas turinys patenkantis i interneta vienu ar kitu pavidalu. dabar jei toks turinys papuola i foruma, jis yra arba numoderuojamas arba, jei reikia, tam tikros instancijos gali kreiptis i konkretaus forumo savininka, kad tas turinys butu pasalintas be jo autoriaus sutikimo. forumo savininkas daznai nera tiesiai susijes su pateiktu turiniu ir jis ji pasalins.
    tuo tarpu blogais (dabar jau kalbu tik apie socialinius tinklus) vartotojai pabego nuo moderavimo gniaustu ir suspaudimo i formata. ju turinis nebesukontroliuojamas, nes juos valdo kiekvienas pats sau karaliunas. ir toks turinys ne tik kad praslysta pro moderavimo akis(nes niekas neipareigotas jo skaityti) bet ir prireikus pasalinti kainuoja brangiau. vartotojai pradeda mojuoti zodzio laisves istatymais o ir socialinio tinklo savininko ne taip lengvai ipareigosi turini pasalinti, nes jokios atsakomybes jis nenesa (nu nesa siokia tokia). todel socialinis tinklas yra kaip gigantiskas forumas, kuriame nesupaisysi tvarkos.
    ir lietuvoje pakol viskas sviezia cia dar, graziai atrodo visai, bet ir cia bus prisiukslinta, kai blogus „atras” visokio plauko nenaudeliai.

    ZZ1

  11. Pamačiau savo blogą (gamingo blogingo) ir pamaniau, kad riek jį atnaujint, tai va :) taip ir darau :D

    Audris

Palikti komentarą

*