geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Guitar HeroJau gan ilgai sukiojosi mintis galvoje, jog reikėtų pasidaryti kokius nors marškinėlius susijusius su geimu(-ais). Kadangi neseniai įsigijau GH bundle‘ą – iškart buvo nuspręsta, jog tai privalo būti kažkas iš kultinio žaidimo Guitar Hero atributikos.

Kaip taisyklė, jei nori kokybės ar galbūt vėliau atlikti krūvą pakitimų paveikslėliui, pvz. pakeisti kažkuriam elementui spalvą ar pakeisti dydį neprarandant kokybės – reikalingas vektorinio tipo paveiksliukas, kitaip tariant maketuotojams/dizaineriams iki skausmo pažįstamo CDR/EPS formato paveiksliuko :)

Kaip tik tokio formato (na juk mums reikalinga aukšta kokybė, ar ne?) paveiksliukų ir nutariau pasi‘google‘yti. Turėčiau pasakyti, kad pasirinkimas be galo skurdus. Išbandyti buvo įvairūs keyword‘ai – cdr/vector images, logos, pictures, photos. Tačiau pastangos nebuvo visiškai bevaisės – atkapsčiau gana neblogą saitą pavadinimu Best Brands of the World, kuriame gulėjo Guitar Hero ir Guitar Hero III logo eps‘ai.

Pradžia yra, tačiau to man neužteko ir norėjosi ko nors mandresnio, todėl paiešką pratęsiau ieškodamas standartinių, t.y. rastrinių (.jpg, .gif, .bmp, etc.) paveikslėlių. Po neilgo naršymo radau gan įdomius marškinėlius, simbolizuojančius žodžius „Eat Sleep Play“. Tai ir buvo tas štrichas kurio trūko nugarai, o priekį jau turim – išsirinkau mano galva įmantresnį Guitar Hero logo.

Tačiau problema buvo ta, kad tai mažos rezoliucijos rastras ir pasigaminti iš jo marškinėlius neišeis. Na nebent kažkas norėtų kampuotų, didžiuliais pikseliais nusėtų marškinėlių…

Žinoma, galima pasinaudoti ir Vector Magic svetaine, kuri ‘vektorizuoja’ rastrą. Pabandžiau ir tai, tačiau paaiškėjo, kad už tai reikia mokėti $, be to convert‘inus PNG formato paveiksliuką į vektorinį atvaizdą, raudonas mygtukas kažkodėl beveik ‘iškrito’ iš gitaros.

Išeitis liko viena – pasigaminti pačiam identiškus ar kuo panašesnius marškinėlius, bo užsisakynėti iš užsienio neturiu jokio noro. Atsidariau CorelDRAW X3 ir ‘pradėjau rodyti meninius gabumus’. Nesu kokis didelis corel‘io specas, ale darbe nori-nenori tenka padirbti ir juo. Taigis, šiek tiek apmąsčius strategiją kaip čia visa tai įgyvendinti kuo paprasčiau ir greičiau, pradėjau. Daugiausiai laiko manau buvo praleista prie šakutės ir pačios gitaros formos – tie visi išlenkimai iš pradžių buvo kampuoti, vėliau gi, ‘prisabačinus’ skritulių, įgavo lygią formą. Taip pat šiek tiek pakoregavau ir patį paveiksliuką – pratęsiau gitaros kotą, idant tilptų visų spalvų mygalai. Papildomai nusprendžiau prirašyti „Eat ▪ Sleep ▪ Play“ – bo reik manyt reta liaudis imsis ženklų iššifravimo. Na o galutinį rezultatą matote.

Viskas kas belikę – nunešti failą pagaminti į pvz. kokią „Pirum“ firmelę. O kaip seksis, brūkštelsiu į šį post‘ą update‘ą, sulyg turėsiu maikoną jau savo rankose.

Verdiktas: subalansuota Guitar Hero fanams, bet tinka ir kitiems, tad jei bus norinčių – pasidalinsiu šio shirt‘o corel‘inu variantu.

210-gh_maikonas_02.jpg210-gh_maikonas_03.jpg

3 komentarai(-ų) “Guitar Hero marškinėliai – pasidaryk pats” įrašui

  1. maladec..butinai papasakok kaip sekesi..as kazkaip su gears of war noreciau, tatoo pasidariau su ta kaukuole ir dantraciu nesveikai ant kojos..tas kas dare sako: nu blie tokio dar nemates..as tau sakau nesveikai atrodo..editinau paveiksliuka kury meistrui nesiau su fotoshopu..kaip gavosi ant popieriaus nesvarbu, svarbu finalinis reginys..taip kad butinai update padaryk sio straipsnio:) ydomu kazkaip

    laumius

  2. gears tatoo!? cia jau visiskai extream gameris. kazkaip uzsinorejau tavo koja pamatyt :D

    ZZ1

  3. Aha, man irgi smalsu, būtinai nufotkyk, laumiau :)

    admin

Palikti komentarą

*