geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Project EpocSan Franciske vykstančioje „Game Developers Conference“ konferencijoje kompanija „Emotiv Systems“ pristatė smegenų impulsus gaudančios ir interpretuojančios sistemos prototipą. „Project Epoc“ vardu pavadintas virtualios realybės „šalmas“ gali fiksuoti veido mimiką, žaidėjo judesius ar netgi reaguoti į žaidėjo emocijas.

Kaip ir balso ar rašto atpažinimo sistemos, „Project Epoc“ turi prisitaikyti prie kiekvieno konkretaus žaidėjo minčių. Analogiškai ir „Epoc“ sistemos operatorius turi išmokti mintimis įsakyti kompiuteriui. Todėl efektyviam darbui yra reikalingas tam tikras adaptacijos laikotarpis.

Įdomiausia yra tai, kad tokią sistemą geriausiai sekasi naudoti vaikams. Anot „Emotiv Systems“ vyriausiojo gaminių technologo Randy Breeno, labiausiai tikėtina to priežastis, kad vaikai labiau tiki virtualiu žaidimų pasauliu, nei suaugusieji. Žaisdami žaidimą jie labiau įsijaučia ir mintimis persikelia anapus ekrano.

R. Breeno teigimu, kitaip nei suaugusieji, vaikai tiesiog tiki, kad jie gali mintimis pajudinti puodelį ir tai jiems pavyksta. Tuo tarpu suaugusiems neretai reikia pasipraktikuoti, kad pasiektų panašius rezultatus.

Norom nenorom prisimeni vieno gerai žinomo filmo dialogą:

Berniukas: Nebandyk sulenkti šaukšto, tai neįmanoma. Vietoje to, tiesiog pabandyk suvokti teisybę.
Neo: Kokią teisybę?
Berniukas: Čia nėra šaukšto.
Neo: Čia nėra šaukšto?
Berniukas: Tada tu pamatysi, kad tai visai ne šaukštas lankstosi, o tik tu pats.

[ E. Piliponis, Kompiuterija ]

Palikti komentarą

*