geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Pac ManGeltonas, prakąstą picą primenantis, burbulas monotoniškai klaidžioja labirintais, valgydamas ant kelio paliktus vaisius ir bėgiodamas nuo sutiktų vaiduoklių – tai legendinis aštuntojo dešimtmečio kompiuterinis žaidimas „Pac Man“. Gali pasirodyti, kad šio žaidimo laikai jau seniai praėjo, vis dėlto, taip nėra. Šiandien mūsų taikiklyje arcade žanro kompiuterinių žaidimų karaliumi tituluojamas Billy Mitchellas. Jis prie kompiuterinių žaidimų aparatų praleido daugiau nei 2 dešimtmečius. Pasirodo, šis laikas nebuvo iššvaistytas veltui.

1999-aisiais Billy Mitchelas tapo pirmuoju pasaulyje sužaidusiu iki tol tik teoriškai įmanomą, tobulą „Pac Man“ žaidimą. Surinkti 3,333,360 taškams kompiuterinių žaidimų karaliui prireikė daugiau nei 6 valandų. Iš karto po pergalės, bendrovė „Namco“ Billy Mitchelą paskelbė geriausiu visų laikų kompiuterinių žaidimų žaidėju, o 2006-aisiais MTV šį 41 metų žaidimų entuziastą įtraukė į 20 įtakingiausių informacinių technologijų žmonių sąrašą. Tačiau apie viską iš pradžių.

„Pac Manas“ žlugdė tėvo verslą

Billy Mitchellas gimė 1965-aisiais nedideliame Holoyke miestelyje JAV. Vaikystėje berniukas kaip ir visi normalūs vaikai mokėsi mokykloje, aktyviai sportavo, o laisvalaikiu mielai padėdavo tėvui nuosavame „Rickey‘s“ restorane. Niekas negalvojo jog iš padoraus ir perspektyvaus vaikino galėtų išaugti kompiuterinių žaidimų maniakas. Taip negalvojo ir pats Billy Mitchellas.

„Nemėgau kompiuterinių žaidimų. Iš viso nemėgstu naujovių, tačiau augti 1980-aisias ir nė karto nepažaisti žaidimų automatu būtų buvę mažų mažiausiai keista. Taigi pabandžiau… Žaidžiau vis geriau ir geriau. Restorane turėjome keletą „Pac Man‘o“ aparatų, taigi turėjau, kur praktikuotis. Pamatęs, kad žaidžiu, tėvas įniršdavo. Ne dėl to, kad veltui leidžiu laiką, tiesiog prie automato kiekvieną dieną praleisdavau po 4 valandas, o išleisdavau vos ketvirtį dolerio. Žlugdžiau jo verslą“, – juokiasi žaidimų karalius.

„Negalvokite, kad „Pac Maną“ žaisti labai lengva ir tam nereikia smegenų. Nors ir primityvus, šis žaidimas reikalauja daug kantrybės ir loginio mąstymo. Patikėkite manimi, lakstyti nuo spalvotų vaiduoklių gali tikrai ne kiekvienas. Būtina perprasti kompiuterio mąstymą, nuspėti jo veiksmus. Mokydamasis „Pac Mano“ taktikos, išmokau galvoti, tapau įžvalgesnis. Manu, laikas praleistas prie žaidimų automato, nenuėjo šuniui ant uodegos“, – priduria Billy Mitchellas.

Reikėjo būti geriausiu

Laimėjęs keletą konkursų ir sumušęs porą rekordų Billy Mitchellas liovėsi žaisti. Atėjo metas suaugti. Būdamas šiek tiek vyresnis nei 20 metų, vaikinas baigė mokslus, perėmė ir išplėtė tėvo restoranų verslą. Rodos, atėjo ramybės laikai, tačiau tuomet atsitiko keistas dalykas – Billiui pradėjo skambinti žaidėjai iš viso pasaulio. Jie norėjo sužinoti karaliaus pasiekimus ir išmokti genialios žaidimo taktikos.

„Supratau, jie norėjo mane aplenkti. Negalėjau to leisti, juk buvau žaidimų karalius. Sėkmingai plėtojau verslą, puikiai žaidžiau beisbolą, bet tik kompiuteriniuose žaidimuose buvau pirmas. Kur nors būti geriausiu yra neapsakomas jausmas. Staiga to netekti būtų buvusi katastrofa. Taigi, po 9 metų pertraukos vėl stojau prie žaidimų automato. Porą mėnesių sunkaus „darbo“ atsipirko – tapau pirmuoju žmogumi tobulai sužaidusiu „Pac Maną“. Viskas. Dabar galėjau amžiams palikti tą prakeiktą žaidimą“, – spaudai pasakojo Billy Mitchellas.

Po pergalės atėjo pripažinimas. Geriausią visų laikų „arcade“ žaidimų žaidėją į konkursus ir pristatymus kvietėsi garsiausios pasaulio kompiuterinių žaidimų bendrovės. Pasirodo, „Pac Mano“ karalius dirbtinį intelektą pažino geriau už jo išradėjus.

Norite sumušti mano rekordus – sėkmės žaidime

Štai viso pasaulio kompiuterinių žaidimų žaidėjams etalonu tapęs Billy Mitchello pasiekimų sąrašas:

1984-aisiais pasiektas žaidimo „Burgertime” rekordas – 7,881,050 taškų. 1999-aisiais tobulas „Pac Man“ žaidimas – 3,333,360 taškų. 2004-aisiais pasiektas žaidimo „Donkey Kong Jr. rekordas – 957,300 taškų. 2007-aisiais pasiektas žaidimo „Donkey Kong” rekordas – 1,050,200 taškų.

Pabaigai, neprilygstamo žaidėjo patarimas visiems, užsimaniusiems sumušti jo rekordus. „Kompiuteriniai žaidimai skirti malonumui. Aš jo niekada nejaučiau, paprasčiausiai buvau geras žaidėjas. Man patiko būti geriausiu, tačiau žaisdamas niekuomet neatsipalaiduodavau – tai tikra kankynė. Manote, galite sumušti mano rekordus? Sėkmės žaidime, jei tik tai padarys jus laimingesniais“, – teigia Billy Mitchellas.

[ M.Urbonas, alfa.lt ]

Palikti komentarą

*