geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

PS3Ah tos begalinės next-gen konsolių kovos, kurios jau greičiausiai ne tik man, bet ir Jums yra įgrisusios iki kaulų smegenų. O juk buvo laikai kada mums mažai terūpėjo ar mes žaidžiame Sega Mega Drive II, ar NES’u. Mums rūpėjo tik ŽAIDIMAI. Tačiau tos dienelės jau užmaršty. Kodėl? Štai mano iškeltos priežastys:

  • Žaidimai tapo multiplatforminiai, dėl to stengiamasi įžvelgti kiekvienos platformos privalumus, kurioje sistemoje žaidimas yra geresnis ir pan. Daugelis tokių žmonių vadinami fanbojais, t.y. kažkurios vienos iš konsolių gerbėjais.
  • Išsivysčius internetui ir žaidimų pramogų industrijai apie žaidimus imta kalbėti kaip niekad anksčiau daug.

O dabar kas iš to seka mes patys puikiai matom – kova tarp X360 ir PS3. Na konkurencija su Wii vadinti būtų netaktiška, kadangi ji gerokai skiriasi nuo techniškai pranašesnių minėtų konsolių, o ir skirta kitam vartotojų ratui.

Games.lt straipsnyje šį tą įdomaus užtikau:

<…> „NPD duomenimis, per gruodžio mėnesį buvo parduota 1,3 milijono „Xbox 360” konsolių, tad praraja tarp „PS3″ didėja toliau”, – kalbama oficialiame pranešime.

„Tuo tarpu „Sony” per gruodžio mėnesį pasisekė parduoti tik apie 798 000 „PS3” vienetų, kas reiškia, jog „Xbox 360″ lenkia savo konkurentą santykiu 2:1”, – toliau rašoma pranešime. <…>

Taipogi straipsnyje rašoma, jog Call of Duty 4 X360 versijos buvo nupirkta tris kartus daugiau, o Assassin’s Creed du kartus, palyginus su PS3 pardavimais.

Tačiau ar reikėtų vadovautis šiais skaičiais sprendžiant apie konsolės ‘gerumą’? Juk logiška, kad Xbox 360 nuperkama yra daugiau negu PS3, kadangi jos kaina yra mažesnė, tad yra įkandama jaunesniai žaidėjų auditorijai. PS3 hardware’as yra brangesnis ne tik dėl BR grotuvo, tačiau ir dėl kokybiškesnių detalių, manau dėl to klausimų nekyla niekam.

PS3 šiuo metu įgauna akivaizdų ‘pagreitį’ tarp geimerių – žaidimų jai jau yra, PlayStation Network’as vis labiau kokybiškėja, multiplatforminiai žaidimai jai išleidžiami dabar jau praktiškai niekuo nesiskiriantys nuo X360 versijų. Puikus to įrodymas tas pats Call of Duty 4.

X360 fronte visdar nemenkai juntamos RRoD problemos. Būna atvejų, kai žmogui, įsigijusiam X360 nuo pat šios konsolės gyvavimo dienos ji jam genda vėl ir vėl, ir tai nėra 2-3 kartai, kalba eina apie 5-6 kartus. Žinoma, garantinis aptarnavimas vėl ir vėl keičia dėžikę, tačiau yra svarbus žmogiškasis faktorius, kai tiesiog nusibosta. Nusibosta ir laukti pakeistos konsolės kol ji grįš pas pirkėją į namus. Taigis, šiuo metu yra surandama užsienio šalių parduotuvėse išeitis – X360 pakeitimas į PS3 su tam tikra priemoka. Tokia mintis yra logiška ir nereikalaujanti daug investicijų.

Ką gi, žvilgtelkim ar visdar PS3 yra blogis:

  • Anksčiau fanbojai peikė PS3 dėl žaidimų stygiaus. Ar visdar taip yra? Ne. Be abejo konkurentas jų turi daugiau dėl aiškių priežasčių – anksčiau įvykusio konsolės starto, mažiau programavimo žinių reikalaujančių žaidimų kūrimo, sakykim taip.
  • Peikė ir dėl nekokybiškų multiplatforminių žaidimų. Padėtis pasikeitė į gerąją pusę. O be to kalta ne PS3, o patys gamintojai, neturintys tinkamų programuotojų.
  • Dėl PSN. Geresnis nei kad anksčiau ir visdar tobulinamas. Be to, X360 turėjo pati labai didelių bėdų anapus Atlanto, kurie truko daugiau kaip mėnesį per labai svarbų laikotarpį – švenčių sezoną. Tokiu atveju jankiams automatiškai kyla klausimas ar nesubildėjus į PS3 stovyklą?
  • Dėl Blu-ray. Kadangi HD DVD pralaimėjo HD formatų mūšį, PS3 išlošė ir nemenkai, žinoma prisidedama prie to ir pati. Kadangi HDTV labai sparčiai populiarėja, tad tokių telikų išnaudojimui reikalingos ir atitinkamos aukštos raiškos filmai.

X360 fanbojai šiuo metu tiesiog neturi rimtų argumentų peikti PS3 konsolės. Analitikai teigia, jog 2009-ais PS3 turi perspjauti X360. Galbūt taip ir bus, pamatysim.

Rašliavą parašiau norėdamas, jog žmonės suprastų, kad nėra reikalo grūmoti ant PS3. Konsolė eina savo linkme. O šią dieną laukiam iš jos price drop’ų bei kuo geresnių žaidimų šiai konsolei, kurių jai labiausiai ir reikia. Tai tiek šįkart, i’m out.

P.S. Nesu nė vienos iš konsolių fanbojus, greičiau gerų žaidimų fanbojus :)

10 komentarai(-ų) “PlayStation 3 situacija šią dieną” įrašui

  1. “Anksčiau fanbojai peikė PS3 dėl žaidimų stygiaus. Ar visdar taip yra? Ne.“

    Tiesą sakant šiandien vis dar taip yra. Studijos dirbančios po MS games publisheriu vis dar sukasi vikriau nei Sony studijos. Bet faktas, kad šis pavasaris bus paskutinis toks. Kai bus paskelbti vasaros parodų žaidimų sąrašai manau matysim daugiau mažiau vienodą paveikslą kiekybės prasme.

    „Peikė ir dėl nekokybiškų multiplatforminių žaidimų. Padėtis pasikeitė į gerąją pusę.“

    Čia tiesa. Sakyčiau dar daugiau. X360 developmentas yra beveik analogiškas PC developmentui. EA, Activision jau paskelbė apie kelis multi žaidimus kur PS3 bus lead konsolė. Peršasi mintis, kad dėlto atsiranda tikimybė brokui X360 pusėje.

    „Dėl PSN. Geresnis nei kad anksčiau ir visdar tobulinamas.“

    Nepasakyčiau, kad pastebėjau major improvmentu šioje sferoje :(. Geriau nei buvo, bet toli gražu ne XBL. Bet po PS3 Home paleidimo, greičiausiai turėsime radikalių pasikeitimų.

    Labiausiai PS3 buvo drožiamas dėl kainos. Mano nuomone, beje, visiškai nepagrystai. Čia Sony pasiekė didžiausia improvmenta nuo launch’o su pigia 40GB versija. Net keista, kad nepaminėjai :).

    Artojas

  2. as dar droztelsiu kaip surambejes piratas:
    turim idealu pavyzdi piratu nepaliestos game sistemos ps3. kame reikalas, kodel sios sistemos zaidimai kainuoja kurkas brangiau uz xbox analogus. BR disk savikaina? o gal developeriu riesti nagai i save prilupti kuo daugiau pinigelio. Nuolat kartojama, kad piratai yra pagrindine priezastis to, kad mokame uz perbrangu softa. tuo tarpu as manau, kad ps3 yra ne PLAYstation o vis dar MONEYstation.

    kas del pacios konsoles- sony arogancija buvo nugraundinta, ir nuo to laiko kai ji buvo pasiekusi epogeju (ps3 launch laikotarpis), jie perkomplektuoja konsole (bei jos servisa) ir viska daro teisingai iki siol. turime pripazinti paveluotai visgi, bet nuostolius skaiciuojame ne mes.

    ZZ1

  3. PS2 žaidimai irgi buvo itin brangūs. Bet šiandien aš bet kurį iš kolekcijos (net ir labai subraižytą) dedu į PS2 ar PS3 ir žaidžiu.

    Nuo X360 pirkimo jau išmečiau 4 DVD. 2 iš jų subraižė brokuotas X360. 2 iš jų tiesiog tapo nenuskaitomi.

    Gali būti, kad ir lazeris tam turi įtakos, bet manau pačios balvankės kokybė čia nemažiau svarbi.

    Artojas

  4. diskai buvo geri greiciausiai. pati konsole braize diskus del perdidelio sukimo greicio, o pirmieji diskasukiai neturejo amortizacijos. + tai dvisluoksniai diskai o juos gaminant reikia ideti kurkas daugiau pastangu, nei kelis iprastus dvd kartu sudejus. gamintojai daznai pristato daugiasluksnius disks, bet tai daugiau showoff kompanija- i prekyba juos leisti vengiama, ir zymiai labiau atsiperka technologijos tiesiog suspaudziancios dideli duomenu kieki viename sluoksnyje, nei dedant ju kelis.

    ms tikrai nepersistenge rinkdamiesi hardware tiekejus/komplektuotojus, nors konsoles architektura yra puiki.

    ZZ1

  5. Artojas: na dėl to stygiaus kaip pažiūrėsi. Dabar PS3 turi tikrai daug multiplatforminių grajų, tad skųstis, jog nėra ką žaisti, šios konsolės turėtojai neturėtų. Kalbant apie ekskliuzyvus, tas yra taip, nėra tiek prikepta kiek X360 konsolei. Bet padėtis taisosi.

    Apie PS3 kainą šiek tiek užsiminiau kodėl tokia brangi. O dėl 40GB versijos viskas daugmaž aišku – tai yra gerokai ‘apkarpyta’ versija: 2 USB slot’ai, flash card reader’io nebuvimas, nėra ir backward compatibility su PS2 grajais… Žinoma, paleisdama į rinką tokią konsolę, PS3 susilaukė gerų pardavimo rezultatų, o ir kitaip nė negalėjo būti. Na manyčiau dar ir dėl to pardavimai įgavo pagreitį, jog kurį laiką sklido gandai, kad neilgai tokia konsolė bebus rinkoj, ksakant „kol sandėly bus” arba vadinamasis senas triukas „prekės kiekis ribotas” :)

    admin

  6. Taip savininkams jau normali padėtis. Tarp jų ir aš jau sykis nuo sykio įjungiu PS3 po gero pusmečio pertraukos.

    Bet kai kalbame apie konsolės sėkmę pardavimuose multiplatforma nėra rodiklis. Rodiklis yra system seller žaidimai, kurie visada būna exclusive. Visos PS konsolės išskyrūs PS3 juos turėjo.

    Artojas

  7. tai cia jau senai aisku kad games.lt tik ir beraso savo antiPS3 straipsnelius.

    tomtom

  8. Duiomiusi sitais dalykais ir galiu pasakyti neapsisprendusiems ps3 vertas kiekvieno isleisto lito, as nesu fanbojus, kaip rase zaidimu fanbojus esu.

    jonas

  9. Manau situacija visai gerai, o kad games.lt raso anti straipsnius nemanau kad kazkas pasikeis

    Ewex

  10. Manau PS3 laikas dar ateis, turejau visokiu zaidimu kompiuteriu, PS3 dar neturejau manau laikas isigyt ir pabandyt ta paciam. Visi pamirso, apie konsoles galimybes, kuri ju turi ne taip jau mazai. Pavargau kas pora metu keisti PC tam jog galeciau pazaisti koki nauja geima, tai ziurek reikalavimuose amzinai dega raudona del greicio, del RAM del Nvidia ir taip toliau, reikia pamirst ta varga ir nusipirkt daikta kuris nemes man vis didesniu reikalavimu del grafikos kokybes. Pagal paciu Sony mineta statistika PS3 yra kompiuteris kuris maximum 40% apkraunamas, pagal siandienines rinkos produktus, todel zvelgiant i ateiti PS3 turetu issilaikyti virsuneje ilgiau nei reikes keist nauja Nvidia 9800m GS. Aisku del kokybes ekrane galima gincytis, bet ant pusantro metro istrizaines teliko gincu nedaug ir bekyla.

    Jozzz

Palikti komentarą

*