geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.

Užvakar, 27-erių metų Steven’as Kazmierczak’as nušovė 5 žmones Šiaurės Ilinojaus universitete. Sužeistų buvo kur kas daugiau. Po viso to, Kazmierczak’as nusižudė. Amerikiečiams tai valstybinė tragedija. Kaip ir su Virdžinijos koledžo atveju, Jack’as Thompson’as nusprendė primesti eilinį sykį visą kaltę žiauriems žaidimams. Nebuvus absoliučiai jokiems įrodymams, kad žaidimai buvo kuo nors dėti ar kad žudikas juos žaidęs, J.Thompson’as pasirodė Fox News žiniose, kaip „žmogus išstudijavęs susišaudymus universitetuose”, kad pasidalintų savo nepagrįsta nuomone dėl ko taip atsitiko. Remdamasis savo įsitikinimais, jis teiga, kad žiaurūs video žaidimai verčia žmones taip elgtis, todėl jis mano, jog video žaidimai yra susiję. Jis sako, cituoju „tu gali atkartoti šias žudynes simuliatoriuose, kurie vadinami video žaidimais”, kas atrodytų tartum visi video žaidimai yra ne kas kita kaip skerdynių simuliatoriai.

Kol nebus pagrįstų įrodymų, kad žaidimai buvo tiesiogiai susiję, ir aš abejoju ar bus, tai tėra video žaidimų baimė ir niekuo grįstos prielaidos.

Palikti komentarą

*