geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

MMORPG SexPraeitais metais Jungtinės Karalystės Notingemo Trent’o Universiteto mokslininkai atskleidė, kad trys ketvirtadaliai MMORPG žanro žaidimų žaidėjų artimai susidraugauja su tais, kuriuos sutinka virtualiuose pasauliuose. O net viena iš dešimties tokių pažinčių užsibaigia lytiniu aktu realybėje…

Dabar tie patys mokslininkai dar labiau gilinasi į MMORPG žaidėjų elgseną. Taip jie išsiaiškino, kad 54 procentai vyrų ir 68 procentai moterų žaidėjų žaisdami „pakeičia lytį“ – t.y. susikuria priešingos lyties veikėją. Pasak tyrimo rezultatų, moterys ir vyrai tai daro dėl skirtingų priežasčių. Moterys dažniausiai siekia išvengti „nepageidautino vyrų dėmesio“, o vyrai pastebėjo, kad tada su jais žymiai maloniau elgiasi kiti žaidėjai vyrai. Kaip sakė vienas tyrimo dalyvis: „Vėpla + Krūtys = Grobis“.

Tyrimui, pavadinimu „Lyčių keitimas ir bendravimas kibernetinėje erdvėje: Tiriamasis darbas“, vadovauja Zaheer Hussain ir Mark Griffiths. Apklausta 115 respondentų, iš kurių 83 buvo vyrai ir 32 moterys. Apklausa vyko įvairiuose MMO žanro žaidimų entuziastų forumuose.

„Žaidėjai turi galimybę pasirinkti savo veikėjo lytį“ sakė tyrėjai. „Priešingos lyties veikėjo pasirinkimas gali turėti įtakos žaidimo stiliui, santykiams su kitais žaidėjams ir net, pavyzdžiui, priklausymui kažkuriai gildijai.“ Mokslininkai taip pat pabrėžė, kad tyrimas tik patvirtino ankstesnius pastebėjimus, kad „moteriškas personažas turi daugybę socialinių pliusų į vyrus orientuotoje aplinkoje.“

[ PCGames.lt ]

7 komentarai(-ų) “Lyčių „keitimo“ epidemija MMORPG žaidimuose” įrašui

  1. Čia smagi naujiena.. Kaip tik prisiminiau vieną draugelį, kuris WoW lošia su moterišku avataru :D

    Archatas

  2. Aš absoliučiai visus žaidimus kur galima pasirinkti žaidžiu su moterišku personažu. Ir nebūtinai MMO. Ir tame nėr jokio social thingy. Kaip nesenai su kolega (kuris NIEKADA nežais už moterišką personažą jei bus galima rinktis) išsiaiškinom tarp mūsų yra vienas mažas skirtumas. Jis žaisdamas įsijaučia į personažą, o aš labiau prie jo prisirišu nei save statau į jo vietą. Todėl turbūt naturaliai, man maloniau rištis prie moters :).

    Artojas

  3. Na va, o aš asmeniškai nežaidžiu online’inių žaidimų už moterį, idant nesupainiotų mane su kt. lyties atstovu :) O kokį įprastą grajų sulošt už moterėlą kodėl ne, netgi įdomu.

    admin

  4. Na o aš dažniausiai lošiu su moterišku personažu. Kažkaip smagiau žiūrisi ir žaidimas ne taip nusibosta.

    Rolandas

  5. Jei yra galimybė – tik su moterišku. Mano požiūris toks kaip Artojo – žaisdamas neįsikūniju į avatarą – tiesiog valdau jį ir kuriu – na savotiškas God modelis.

    ZPat

  6. Užklausiau draugo, tai jis taipogi kala WoW’ą už mot. lyties personažą, WTF is wrong with u ppl? :) Paklausiau kodėl, sako atsakymas paprastas – neįdomu vėpsoti viso žaidimo metu į priešais tave esančią vyriškos lyties subinę, logiška vienok.

    admin

  7. me too. pvz. mass effect pirma kart losiau uz boba. MMO nelosiau niekad.

    ZZ1

Palikti komentarą

*