geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Driving GamesNeseniai žaidimai su smurto scenomis buvo apkaltinti didinantys jaunų nusikaltėlių skaičių. Bet dabar žaidimai gali būti kaltinami ir dėl kai ko kito – greičio viršijimo.

Britų vairavimo institucija BSM atliko tyrimą, kuris parodė, kad pažaidę lenktynių žaidimų, jauni vairuotojai yra labiau linkę paspausti greičio pedalą ir pramuštgalviškai vairuoti. Apklausus daugiau nei 1000 respondentų, paaiškėjo, kad daugiau nei trečdaliui, pažaidus lenktynių žaidimą, norisi truputį padidinti greitį. 27% apklaustųjų, nuo 16 iki 24 metų amžiaus, teigė po lenktynių žaidimo sesijos norintys labiau rizikuoti kelyje.

Tačiau kai kurie iš jų sakė tikintys, kad dažnai žaidžiant lenktynių žaidimus, galima ištobulinti tikrus vairavimo įgūdžius. Apie 40% respondentų įsitikinę, kad žaidimai sustiprina reakcijos laiką ir refleksus.

Tai jau ne pirmas kartas, kai svarstoma lenktynių žaidimų įtaka beprotiškam vairavimui. Prieš metus Need for Speed lenktynių žaidimas buvo rastas vairuotojo automobilyje, kuris su draugu lenktyniavo „drago“ lenktynėse ir užmušė taksi vairuotoją.

[ Endy, PCGames.lt ]

Palikti komentarą

*