geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Commercials in GameŠiuo metu labai daug kalbama apie įvairias reklamos sritis. Vis bandoma sugalvoti naujų būdų kaip žmones paveikti. Vienas tokių būdų – žaidimai. Didžioji dalis mūsų yra žaidę bent keletą žaidimų per gyvenimą, tačiau ar daugelis už juos mokėjome, o gal žaidimus „skolindavomės“? Ar nebūtų geriau, jei žaidimuose matytumėme reklamą, tačiau jie būtų nemokami?

Ubisoft šiuo metu testuoja tokią reklamos žaidimuose taktiką. Bet kuris JAV gyventojas turintis FilePlanet sąskaitą gali parsisiųsti keletą populiariausių žaidimų nemokamai, tačiau su tam tikra reklama juose. Žaidimų gerbėjai gali išmėginti: Rayman Raving Rabbids, Prince of Persia: Sands of Time ir Far Cry.

Tačiau įdomu ne tai, kokius žaidimus galime parsisiųsti (beje, jie „sveria“ šiek tiek daugiau nei 1GB, tad siuntimas užtruktų gan nemažai), o kas juose slypi. Kokia reklama yra FilePlanet svetainėje ir ar pasitikėti ten siūlomais žaidimais? Platesnės informacijos nėra, tačiau Ghacks duomenims, reklama pasirodo krovimosi ir misijų aprašymų metu – žaidimo metu jos nematyti. Gali susidaryti įspūdis, jog tai nekliudo, bet kas bus ateityje?

Mane domina ir dar vienas aspektas – kiek iš to uždirba Ubisoft, kiek jie gauna už vieną reklamą, ar yra skirtingos kainos skirtingose vietose (kaip laikraščiuose, TV kanaluose) ir ar kompanijai atsiperka leisti žaidimus nemokamai. Manau, artimiausiu metu mes tai sužinosime.

[ Ričardas, nezinau.lt ]

1 komentaras “Reklama žaidimuose – bijoti ar džiaugtis?” įrašui

  1. butu saunu legali nemokama muzika zaidimai, manau link to mes einam nes su piratavimu vistiek kovoti beprasmiska tad verciau uzdirbineti is reklamu bet tuomet ar nebus per daug reklamu?

    Andrius

Palikti komentarą

*