geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Street Fighter IVVakar pabandžiau šitą daugelio lauktą dalyką… Nežinau kodėl, bet man Street Fighter’is nesukelia tiek gražių prisiminimų kaip MK2, žaidžiau savo laiku pastarąjį daug, tyliai pavydėjau turintiems zilitoną su „turbo” mygtuku… maniškis turėjo tiesiog 4 paprastus mygtukus :) Bet štai kažkokios dėmės mano sugedusioje asmenybėje jis ir nepaliko, todėl įsimečiau jį be jokių išankstinių nuostatų ar vilčių.

Ką galiu pasakyt, žaidimas nepasikeitė – nepasikeitė tuo, kad ir vėl jokių per daug teigiamų emocijų jis man nesukėlė. Taip, grafika gera, sprendimas visus charus, visas aplinkas… viską padaryti catroon style, taip išlaikant pirmo Street Fighter’io dvasią imho – nusisekęs. Viskas atrodo gražiai. Bet!..

Bet jis man tiesiog Virtual Fighter’io klonas – tas pats meniu su visais savo flaws’ais (nėra normalaus random’o, nėra normalaus train’o, na, pastarasis yra, bet paslėptas po kažkokiu mod’u) + tragiškos smūgių kombinacijos. Gal aišku čia mano prisiūtos galvos problemos ( © kažkas iš omnitel.autos’ų), bet kas yra <-charge-> koja ranka (tiesiog simboliai) taip ir nesuprantu… O kad kiekvienas char’as turi po na, nesumeluojant ~10/12 kombinacijų, tai imho, tiesiog tingėjimas. Taip, senasis Street Fighter’is tiek turėjo, bet todėl, kad jis techniškai turbūt nelabai galėjo turėt daugiau… O kombo: 180c +180c + koja (180, kiek leido suprast mano prisiūta galva, yra turbūt dpado sukinėjimas) yra visiškas absurdas. Nenaudojant kombo, žaidimas lėtas ir statiškas… Nežinau, galbūt aš esu stipriai sugadintas Dead or Alive’o, bet man jis iki šiol yra next-gen konsolių fighting geimų etalonas – greitas, net idiotas paėmęs į rankas pultą gali daryt greitas kombo ir krizent kaip vaikis kai kažkas pavyksta, o perėjus treiną su kovotoju, gali išmokt ir be didelių pastangų kovoje taikyt bent jau 40/50% kombo… (ZeaLot – shut up! – papai ten buvo tik gražus papildas, pats geimas buvo geras!=)

Aišku gal aš be reikalo keikiuosi, gal visos kombo reikšmės ir kas do biesas yra tie <-charge-> yra paaiškinta knygutėj, o aš kaip piktc piratas ir lieku prie suskilusios geldos, jei taip – labai šaunus gamintojų žingsnis – tikrai! Bet net kombo išmokimas imho nepadarys šito geimo geru, uber smagiu ar uber party geimu… Teks laukt naujojo team ninja darbo. Jei tik Itagaki neužsuks teismų ne tik dėl Ninja Gaiden nutraukimo bet ir dėl DoA

Mano įvertinimas – 6.8
Mano siūlymas – pabandykit demuškę (jei tokia yra ar bus) prieš pirkdami…
Mano siūlymas 2 – MK vs. DC Universe (žaidžiant tik MK pusę) yra žymiai geresnis vaikystės prisiminimų katalizatorius.

___________
©Toxis

11 komentarai(-ų) “Mini first look’as – Street Fighter IV” įrašui

  1. Hey, bet tai aš niekad ir neteigiau, kad DoA4 geime buvo svarbiausia papai, nors aišku jie užėmė nepaskutinę vietą.. :))

    ZeaLot

  2. Though tai visiškai normali reakcija. Nepaisant to, kad metacritice jis skorina 90+, SF nėra produktas Europai. Europa žaidžia ir supranta tik 1 beat em’upą MK. Aš beje irgi esu Europietis. Tikrai nemažai laiko praleidau su DOA ar Soul Calibur. Viskas fainai, tik kažkaip ne sava. MK sava. Nepaisant to, kad ten progress ir skill curve yra gerokai menkensės nei kitų Beat’em up.

    Aš kaltinu komunistus ir Landsbergį. Nes nei tie, nei tie pas mus nestatė Arkadų, tada, kai jų labiausiai reikėjo!

    Artojas

  3. Na aš nors ir europietis, tačiau Street Fighter man yra > nei MK. Prie jo tiesiog buvo praleista daugiau laiko. MK žaidžiau tik epizodiškai, tad iš jo užsifiksavę tik fataličiai ir tam tikri išskirtesni herojai kaip scorpion ar sub zero.

    ZPAT

  4. Oj, Artojau, statė jie tas arkadas. Negi neprisimeni legendinio laivų shoot’em’up’o, kai nukalęs visus dešimt laivų torpedomis, gaudavai bonusinį – naktinį levelį.

    ZPAT

  5. Shoot’em up arkadas jie statė. Indeed. Todėl shoot’em up mes virškinam visus kuriuos ant kurių tik pavyksta uždėti leteną :). Tas pats liečia ir grab’em up arkadas. Ane Toxi :)?

    Artojas

  6. Artojau: ugu:)
    beja pasiskaites tavo reviewsa pasijamiau spyro… galvojau parashysiu savo atsiliepimus – bet tiesa neturiu ka rashyt, nes valdymas mane tiesiog pribaige… shiaip ash esu pakantus net ir shlykshchiausiam valdymui (alone in the dark:), bet kai 15 minuchiu nesugebejau savo partnerio drakono uzhswingint ant kazhkus susinervinau ir numechiau… nu blyyyn, kaip galima sugadint toki grazhu zhaidima…
    ZeaLot: Rashei rashei.. po manrods mano atsiliepimu apie soul calibur ar virtual fighteri ir eilinio doa kelimo ant pjedestalo ish taves ishsprudo kazhkokistai labai jau neigiamas komentaras apie papus.. na ne papus in general, ale apie papus, kaip pagrindine zhaidimo minti=)

    Toxis

  7. Toxis: Bullshit, aklivetali vy menia, pan Toxi. Apie papus tik gerai arba nieko :)

    ZeaLot

  8. :). Su swing’u tai žinai, ten galėjo būti vieta kur neįmanoma užswingint. O norisi. Bent jau šitam slėnyje kur plaustą stumt reikia.

    Šiaip tikrai nustebinai, jei iš visų ten esančių dalykų tave pribaigė valdymas. Suprasčiau būtų pirmas žaidimas gyvenime…

    Artojas

  9. ZeaLot: Nereikia cha dabar neigti.. zhodis, tskant, kaip paukshtis – ishskrido – apdergs:)
    Artojau: Niu kad ten man pasakojo, kad vat dabar tu gali savo drakona swingint kad uzhshokt (je, tik tiek ir perejau:) ir swinginau ilgai ir nuobodzhiai, kol uzhkniso – numechiau, daugiau blogio ash jame nemachiau;)… tiesa kameo, vistiek daug geresnis pasirode

    Toxis

  10. Hehe.. Kameo irgi neprastas. Nors vėliau ten painiava. Plius jei bandytume laikytis tos temos kurią jūs čia su Zealot vystot, tai Kameo kamera bloga. Yra vienas kampas, kuriuo ji niekaip nenori atsistot :)

    Artojas

  11. Sutinku, ne be trukumu jis, ale viska atperka geimplejus, spalvingi ir mieli charai.. ir shiaip:)
    Nors tiesa pasakius ish next gen platformeriu imho be konkurencijos eina Wario:)

    Toxis

Palikti komentarą

*