geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Deadly PremonitionNusprendžiau atiduoti duoklę ir papaišyti savo įspūdžius perskaičius DR Dovydo komentarą apie Deadly Premonition:

Tie kurie prarado susidomėjimą žaidimais, siūlyčiau išbandyt Deadly Premonition. Tai žaidimas kurį myli arba nekenti. Techniškai jis ir ant PS2 būtų vidutiniokas, bet istorija – kažkas nepaprasto. Žaidimas toks keistas, toks neįprastas, grynas “Twin Peaks’as”. Pirmąkart po Resident Evil, Parasite Eve laikų, šis žaidimas sukėlė naujas ar senai pamirštas emocijas, net vieną iš veikėjų sugebi įsimylėt :D

Ir išties negaliu nesutikt! Kai pirmąsyk įsijungiau, pamaniau: „kas čia per Š gabalas? Prastas valdymas, veikėjas apsiuostęs, turi kažkokią skeltą asmenybę ir kalbasi su savimi… o dar iš kur čia tie zombiai?“ Bet… pamaigius ilgėliau apturėjau jau senokai nepatirtą Toxio minimą tame straipsnyje džiaugsmą, galbūt derėtų sakyti – katarsį! Visus šiuos neigiamus dalykus nusveria istorija, jos vystymosi eiga, gerokai daužtelti per galvą veikėjai, sandbox‘as – jo, būtent open world‘o dėka žaidime apturėsime apsčiai „shit to do“ momentų. Pasimąsčiau, kad visgi derėjo rizikuot ir išleisti Alan Wake‘ą, tegul žymiai vėliau, tačiau sandbox‘o principu, būtų tapęs dar įdomesniu žaidimu. Na bet ne apie Alan‘ą dabar, galbūt kada nors kitąkart :)

Apie grajų pirmąsyk sužinojau dar kai jis vadinosi Rainy Woods, jog tai bus kažkoks „wanna be Twin Peaks‘as“ or smth. Paskui pamačiau treilerį, rodytą Tokyo Game Show 2007 parodoje, relyzo data jame buvo įrašyta – 2008-ieji. Paskui gamintojai pradėjo perdarynėti grajų, kad jau jis nebūtų panašus į minėtąjį filmą… Tataigi, žaidimas pakeitė pavadinimą ir pasirodė 2010-ais. Turint omeny, kad grajus buvo pradėtas gaminti kur kas anksčiau nei 2007-ieji, galima teigti, kad jis buvo gana ilgą laiką gamybos stadijoje. Ir nieko keisto.

Žaidimo gamintojai įdėjo nemenką dalį savęs, tai matyti ir iš to kaip jis smulkmeniškai pagamintas. Veikėjas gali skustis, nes barzdela auga realiu metu, Francis gali keisti kostiumus, nes po kelių parų pastebėsim bezvimbaliojančias aplinkui muses, pažvejoti čia taipogi galėsim, pažaisti dartus ir pan. Protagonistui teks duoti ir pavalgyti, nes kitaip laukia neišvengiama mirtis. Turėsim ir nemažai šalutinių misijų, kurias vykdydami važynėsime automobiliu. Vėliau galėsim įsigyti greitesnį, ne tik trainiotis su policininkų auto. Sako, norėta įgyvendinti ir tokius dalykus kaip augantys plaukai, veikėjo svorio kitimas, tačiau to buvo atsisakyta, galbūt dėl laiko stokos.

Deadly Premonition
Žaidimo ažvalgos pasiskirstė labai jau dvejopai, IGN US davė 2/10, Destructoid gi tuo tarpu – 10/10. Destrucoid vienas tų retų portalų, kurie neeina mainstream‘iniu review keliu ir dažnai skiria savo balą, visiškai neatitinkantį daugumos apžvalgininkų įvertinimo. Drąsus žingsnis. Manyč, tik išsibandę žaidimą suprasite koks jis, nes apžvalgos čia nelabai ir bepadės perteikti viso to, kas sudėta į Deadly Premonition. Jei visas tas jovalas, žaidžiamas šiuo metu, įkyrėjo ir jaučiate kitoniškų žaidimų badą – imkit, tačiau įspėju, tai vienas tų „hate it or fakin love it“ grajų.

Veiksmas prasideda FTB agento Francis York Morgan atvykimu į Greenvale‘o miestelį, kuriame jis turi padėti išnarplioti Anna‘os Graham žmogžudystės bylą. Francis, kaip ir daugelis šio žaidimo veikėjų, yra ekscentriška persona, turintis aistrą maistui, architektūrai ir geram filmui. Važiuojant automobiliu veikėjas pradeda kalbėti apie filmus ir atrodo jo žinioms nėra pabaigos – jis tarsi vaikščiojanti filmų enciklopedija.

Ar minėjau, kad man neteko žaisti nieko panašaus? Yep, kreivas šaudymo experience‘as, prastas interfeisas, žemėlapis ir krūva kitų neveikiančių šioj žaidimo visatoj elementų (kam pvz. tas žiūrėjimas pro langą apskritai buvo reikalingas?) – pakiša koją, tačiau sugebi užsimerkti kažkokiu mistišku, net man pačiam nesuvokiamu būdu, ir mėgautis vyksmu. Destructoid apžvalgininkai pavadino žaidimą „toks blogas, kad geras” – buvo turėta omeny prastai įgyvendinti grajaus elementai, kurie dėl savo gausos sugeba nerėžti akies ir į juos tiesiog nekreipi dėmesio. Tad dėl tokios klaikios žaidimo mechanikos ir viso kito man susidarė įspūdis, kad geimas buvo kuriamas last-gen konsolėms, pvz. PS2, bet buvo numestas į šalį kuriam laikui, gal dėl lėšų stygiaus, o gal dar dėl kokių priežasčių, tačiau vėliau gi prikeltas ir perdarytas X360 platformai. Na arba visad lieka tikimybei iš serijos „ką kūrėjai rūkė“ žaidimui :) Vėliau gi, jau berašydamas šias eilutes padariau search‘ą ir pasirodo, kad grajų išties pradžioje norėjo išleisti PS2 ir X360 konsolėms, o šaudymo nebuvo numatyta finalinėje žaidimo versijoje, tik einant žaidimo gamybai į pabaigą jis buvo pridėtas, skiriant nedidelį dėmesį, musiau todėl tokia „nedadielačka“ ir išėjo.

Deadly Premonition
Pamačius, kad grajaus gamintojai yra Kojima Productions išeiviai Access Games, viskas patapo aišku, juk tik japancai galėjo sukurti tokį mind-fuck’intai šyzanūtai nuostabų žaidimą, pasisėmusį krūvą savybių iš Silent Hill, Resident Evil ar Twin Peaks‘o, tačiau dėl to nė kiek neprarandantį originalumo. Jo, žaidimas šyzanūtas gerąja prasme, net pvz. muzika, atrodytų nelabai tinkanti, pataiko į dešimtuką, sukurdama kaip tik tai ko reikia šiam žaidimo tempui.

Žinot dėl ko man labiausiai liūdna? Ogi kad žaidimui buvo skirta tiek mažai dėmesio, kad jis tiesiog galėjo likti nepastebėtas tarp masės pilkų ir nuobodžių žaidimų. Sako už Atlanto žaidimą pardavinėjo iš po prekystalio, nė nebuvo dedamas žaidimų lentynėlėse! 20$ žaidimas. Labai liūdna. Deadly Premonition nuo pat pradžių neturėjo potencialo tapti tokiu dideliu hitu kaip išreklamuoti ir dar iki pasirodymo gausiai pre-order‘inti aukščiau paminėti AAA klasės grajai. Tačiau džiugu, kad savo fanbase’ą visgi sugebėjo susirinkti.

Ar aš galėčiau pavadinti Deadly Premonition vienu iš geriausių kada mano bežaistų žaidimų? Be mažiausios abejonės balse sakau taip!

P.S. Nerekomenduoju žiūrėti žaidimo treilerių, nes pastebėjau nemažai spoil‘ų.

5 komentarai(-ų) “Deadly Premonition – Twin Peaks’o rip-off’as?” įrašui

  1. tai, bliam, dabar man noras ji bandyt. o grafikas tai toks isitempes dabar..

    ZZ1

  2. Reik tik džiaugtis, ZZ1, kad dar esama ko žaisti ir, pasirodo, ne visi grajai dar atrasti. Žaidimas ne vilkas, į mišką nepabėgs ;)

    ZeaLot

  3. Nesitikėjau jog mano komentaras privers kažką sužaisti šį žaidimą, bet labai smagu dėl to :)

    Dovydas

  4. Pataisa: privers parašyti ;)

    P.S. Kažkodėl tavo komentaras dingęs iš DR įrašo.

    ZeaLot

  5. Gal dievams nepatiko :/

    Dovydas

Palikti komentarą

*