geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Wii UPerskaičiau vieną straipsnelį apie Wii U ir pasimąsčiau sau, kad Nintendo kažkuria prasme gali apturėti fail’o… Toliau paaiškinsiu kodėl taip gali nutikti.

Shigeru Miyamoto, komentuodamas australų žurnalui Switched On, prasitarė: „jei atsineši vieną kontrolerį pas družbaną ir norėsi palošti grajus Wii U konsolėje, patogiau būtų naudoti Nintendo 3DS ir tokiu būdu pasijungti į žaidimą”. Viskas kaip ir o’key, tačiau kyla klausimas, kokia kaina yra to kontrolerio/planšetkės, jei mąstoma apie 3DS, kaštuojančio 250$ valdymo realizavimą Wii U konsolėje? Wii U juk yra tarsi downgrade’intas PS Vita, tik su didesniu ekranu, tad kainelę nesunku pasiskaičiuoti.

Taigis, gauname vieną kontrolerį, bent jau launch’o metu. Nebus offline co-op’o keliems žmonėms, jokių party geimų ir pan. Viena konsolė, vienas žaidėjas, vienas kontroleris. Gal ir nieko keisto, juk Nintendo deklaravo, jog šįsyk jie taikosi į hardcore geimerius, kaip kad savo metu taikėsi į casual’us su Wii. Kitavertus, vieni geriausi Nintendo žaidimai, tokie kaip Mario Party ar Super Smash Bros, yra skirti žaisti keliese.

Na ok, bet konsolė neketina palaikyti ir DVD/Blu-ray formatų? Nintendo sako, kad šių technologijų integravimas kaštuoja perdaug dėl patentų įsigijimo. Taigi, Nintendo nenori atriekti Sony kąsnį. Nėra ir DVD grotuvo funkcijos? Žinoma, tai yra gaming konsolė, who cares apie DVD, bet… ar mes nesame perdaug išlepę M$ ir Sony dėka? Kodėl PS3 ir X360 yra daugiau nei gaming konsolės? Ar to mums reikia?

Jau netaip ir toli tas metas kai M$ ir Sony pradės belstis už Nintendo durų…

2 komentarai(-ų) “Wii U – sėkmė ar ne?” įrašui

  1. Nemanau, kad kontroleris turės kažkokios įtakos fail/non fail būsenai. Tiksliau, jei ir turės, tai nebent dėl to, kad ta planšetė galės ir darys gerokai mažiau, nei visi jau šiandien įsivaizduoja. Party smash mario bross kart racing ultimate reikalams, galėsi naudoti DS, galėsi naudoti Wii classic ar wii mote valdiklius. Abejoju ar tokio lygio žaidimuose planšetnikas suteiks vadinamąjį edge, o ir reklamose ne sykį buvo parodyta, kad jis ne visada atliks pagrindinio pultelio rolę ir veiks tandeme su motion controleriu.

    Artojas

  2. Aš tai įsivaizduoju, kad planšetė yra šios konsolės kertinis akmuo ir ji įtaką darys.
    Ir šiaip dabar pagalvojau, kad Nintendo lyg ir taikosi į hardcore’us, bet tokia visai nebus, kas gi po velnių norės lošti tokiu valdikliu-planšete? Aš pvz. ne. Manau akivaizdu, kad Nintendo ir vėl taikosi į casual’us, apsimesdama hardcore konsole.
    Vienok bus įdomu stebėti kokį fanbase’ą Wii U pavyks susirinkti.

    ZeaLot

Palikti komentarą

*