geimeris.com

blog'as apie žaidimus ir viską kas su jais susiję: naujienos, video, treileriai, top10, galerijos, humoras, straipsniai ir t.t.


Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Warning: Use of undefined constant IMG_SWF - assumed 'IMG_SWF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hb00760/domains/geimeris.com/public_html/wp-content/plugins/LazyImageLayout.php on line 328

Nintendo DS LiteUžkliuvusi akis už Kuko įrašo Nintendo DS paskatino įsigyti DS Lite nešiojamąją konsolę (handheld’ą). Kaip tik tuo metu mąstynėjau ar neužsisakius DS’o iš užsienio, tad tai pirkinys buvo iš serijos no-brainer. Žaisliukas atsidūrė mano rankose prieš keturis mėnesius, tačiau dėl savo tingumo, įrašas išvydo dienos šviesą tik dabar :)

Beje, tosios DS raidikės reiškia sutrumpintą žodį Double Screen, kas yra teisybė – konsolė turi du ekranus, apatinis yra jautrus lietimams, t’sakant touchscreen’inis. Dažniausiai jame ir vyksta visas valdymas. Valdome specialios lazdelės pagalba. Pvz. žaidime Ninja Gaiden netik valdome personažą šio pieštuko pagalba, tačiau ir kaunamės tuo pat metu su priešais, jokie papildomi mygtukai nėra naudojami. Handheld’as taipogi turi 4 standartinius mygalus A,B,X,Y, bei du šoninius – L ir R.

Pati konsolė rinkoje pasirodė 2006-ais (DS versija – 2004-ais). Kuo gi skiriasi DS nuo DS Lite? Štai šiek tiek specifikacijos:

  • Lite yra plonesnis (13.3cm x 7.39cm x 2.15cm, DS – 14.87cm × 8.47cm × 2.89cm) ir lengvesnis 21% už DS, sveria viso labo 218g;
  • Turi ryškesnį ekraną, galima nustatyti 4 lygių ryškumą;
  • Atsparesnis sutrenkimams (galiu patvirtinti – jau buvo kritęs, laikosi puikiai);
  • Turi 1000mAh bateriją (DS – 850mAh), kuri pilnai pakrauta gali tarnauti apytiksliai apie 10val., pasirinkus vidutinišką apšvietimą. Gyvavimo laikas priklauso nuo to, koks bus nustatytas ekrano ryškumas, ir muzikos garsumas. Rekomenduoju įsigyti geresnes ausines (galbūt kažką pan. į šias ar šias) – bus mažesnė baterijos konsumpcija, kadangi reikės naudoti mažiau garso;
  • Lite lazdelė (angl. stylus) kiek ilgesnė už DS, įstatoma į DS Lite šoną, šalia power switch’o.

Tai turbūt ir būtų pagrindiniai skirtumai. Kas dar? Konsolė turi belaidį Wi-Fi adapterį, tad galite prisijungti prie kitos konsolės 10-30 metrų atstumu ir lošti kartu. Lite’as gaudo Wi-Fi signalus taipogi ir iš originalaus DS’o. Yra mikrofonas, kuris išnaudojamas pakankamai protingai. Štai pvz. prieš kelias savaitėles žaisdamas The Legend of Zelda: The Phantom Hourglass užtikau užrakintas duris ir šalia jų žvakę. Paspaudus ant jos, paaiškėjo, jog ją reikią užpūsti. Na nusprendžiau pūstelėt į mikrofoną ir vualia – durys atsivėrė. Yra krūva ir kitų žaidimų išnaudojančių mikrofoną, tačiau pačiam teko išsibandyti tik keletą – Nintendogs, Brain Age ir minėtąjį Zelda. Pora žodžių apie Nintendogs. Žaidimas susilaukė didelio populiarumo ir visiškai suprantama kodėl. Šiame žaidime mokysime virtualų šunį komandų, pvz. tam tikram veiksmui atlikti įrašysime savo balsą, ir iš’save’insime tai kaip ‘gulk’ komanda. Vėliau ją pakartoję, šuo turi paklusti ir atsigulti.

Pačią konsolę Lietuvoje galima įsigyti už sakyčiau kiek kosminę kainą – 550Lt, (ačiū Kukui už protingą pasiūlytą kainą). Geimukai jai kaštuoja nuo 80 iki 180Lt. Na bet tai ko gero mažiausiai rūpi Lietuvai, vienaakių piratų šaliai, arrrgh :) Tad keletas žodžių kaip naudotis nulaužtais žaidimais.

470-ds_lite_2.jpg

Patogiausias būdas būtų įsigyti vadinamąją R4 kortelę. Aš naudoju EZFlash, kurią galima užsisakyti VolumRates shop’e. Naudoti tokią kortelę apsimoka, nes: nepažeidžiate garantijos, nereikia knaisiotis po handheld’o vidurius, bo visas geimų paleidimas vyksta per EZFlash kortelę. Kitas dalykas yra vadinamasis homebrew, bo Lite’ui yra prikurta krūva neoficialių programėlių ir žaidimėlių. Be EZFlash Jums prireiks MicroSD kortelės, kuri įsistato į EZFlash. Rekomenduoju įsigyti talpesnę 4GB arba bent jau 2GB. Į ją papildomai teks išsiarchyvuoti MoonShell ir Shell, na o po to jau galit krautis žaidimėlius ir startuoti DS Lite. Turbūt tiek, ir prašau (skirta to all da n00bs out there), neklauskite manęs iš kur nusipūsti tą ar aną žaidimą ar pan. stuff’o, nebūkit annoying bastard’ai…

Žaidimai. Jų devynios galybės palyginus su konkurentu PSP. Labiausiai mano pamėgti yra šie: Brain Age, Dementium: The Ward, Final Fantasy III, Luxor: Pharaoh’s Challenge, Ninja Gaiden: Dragon Sword, The Legend of Zelda: The Phantom Hourglass. Kiti mažiau geiminti, tačiau nė kiek neblogesni time waster’iai: Castlevania: Dawn of Sorrow, Contra 4, Cooking Mama, Phoenix Wright žaidimų serija, Trauma Center, Touch the Dead. Be šių gerulių teko bandytis ir need for speed’ų, sims’ų, call of diučių ir pan. visų gerai žinomų PC hitų, bet jie pasirodė esą niekam tikę. Gan neblogų žaidimų sąrašą, kad nereikėtų spėlioti kurie geri, o kurie suck’ina, galite rasti čia.

Didžioji dalis žaidimų išnaudoja abu ekranus, viršutiniame dažniausiai būna žemėlapis, meniu langai ir pan., o apatiniame vyksta visas veiksmas. Būna žaidimų, pvz. Contra 4, kai veikėjui užsikabarojus kažkur aukščiau, veiksmas persikelia į viršutinį ekraną. Žaidimų gamintojai vis labiau stengiasi išnaudoti išskirtines konsolės savybes ir pateikti išradingesnius žaidimus.

Na kaip ir viskas, pirkiniu džiaugiuosi, yra pastoviai naudojamas ir tikrai nedulka kažkur užkampy. Va štai X360 jau pastebėjau, kad tikrąja šio žodžio prasme yra apaugęs voratinkliais (lol), na bet jie jau sėkmingai pašalinti – box’e linksmai sukaliojasi naujasis Brothers in Arms: Hell’s Highway žaidimėlis.

470-ds_lite_3.jpg

36 komentarai(-ų) “Naujasis žaisliukas – Nintendo DS Lite” įrašui

  1. Jei nepaslaptis iš kur pirkot?

    Dovydas

  2. Iš Kuko, specialiai daviau nuorodą.

    ZeaLot

  3. o be korteliu ar galima atsisiusti

    diana

  4. Nesupratau klausimo, ką atsisiųsti?

    ZeaLot

  5. Ji manau klausė, ar be kortelės žaidimus eina atsisiųst :) Ataskysiu:
    Ne. Reikia kokios nors kortelės nulaužimo:
    Ez-Flash, DSTT, R4DS, SuperCard, AceKart ir t.t.

    slaptas

  6. O kodėl tamsta neparašė apie GBA diskečių slotą?

    Krūmas

  7. Na as turiu juoda nintendo ds su m3 real kortele ir 2gb atminties kortele… Rekomenduosiau rinktis m3 real nes i ja dedasi atminties kortele

    Andrius

  8. Tai ir į EZFlash’ą dedamos MicroSD kortelės, tai koks čia privalumas?

    ZeaLot

  9. zjbs pats jauw metus turiu wisiem patarciauw pirkti geras daiktas bet LT nera normalios jo versijos geriausi pirkiti Vokietijoje… ;DDD

    simka

  10. o tu cia grynai pirkai is kuko, ar jis jais pardavineja??

    marat

  11. marat, turėjo Kukas vieną vnt., pardavė, DS Lite pardavimais kaipo tokiais neužsiiminėja mano žiniomis :)

    ZeaLot

  12. tai y visus nds flashcard’us dedasi microSD, o jei geriauses tai acekard 2i, jei klausi kodel tai atsakysiu- nes acekard gana daznai tnaujina kernely, jis suderinamas su visais nds, nds lite ir nds-i.
    jei rei flashcard’u ar nds ir visokio kitokio gerio galite rasti http://www.dealextreme.com/default.dx/r.97535736 atsiuntimas nemokamas, kainos mazos

    kazys

  13. jei kam reikia ko nors is dealextreme ir neiseina nusipirkt galeciau nupikrt uz +pora litu

    fryxas

  14. Parasyk man i skype jei gali nupirkti atsilyginsiu tau fruxai. skype- hp12345678965

    Mantas

  15. Brangiai pirkot. Buna ketvirtadaliu pigiau.

    hm

  16. ar ymanoma brain age lietuwiu kalba gauti???

    klaustukas

  17. @klaustukas: ne, o ir nereikalinga jam visai lt kalba, bo žaidimas pernelyg paprastas, kad kiltų poreikis skaityti jį lietuvių kalba.

    ZeaLot

  18. kaip zaidimuku reikia atsisiusti nes nezinau ar verta pirkti ar ne nes is http://www.ebay.com tai apie 30Lt tai ir net nezinau ar ten kai visi nintendo ds lite ar kitoks :( patarkit :)

    Rence :D

  19. kur galima nusipirkti atminties kortu lietuvoj ir nebrangiai? nes visur kitur tj nerangu kazkodel :( plz patarkit :) is anksto aciuuuuuuuu ;) lauksiu patarimu :)

    Rence :D

  20. @Rence :D, jei nori žaisti piratinius žaidimus, reikia pirkti R4 kortelę ir atminties kortelę, jei ne – perkiesi žaidimą.

    Lietuvoj atminties kortelę galima įsigyti daug kur, pvz.: gerakaina.lt, bms.lt, fortakas.lt, topocentras.lt

    http://www.gerakaina.lt/pr/MEMORY_MICRO_SDC_4GBSDC44GB-2ADP_KINGSTON/8281 – štai kaip atrodo atminties kortelė. Patariu imti nemažesnės kaip 4GB apimties kortelę, jei yra pakankamai finansų, manau tikrai praverstų ir 8GB ar net 16GB.

    P.S. Norėsi daugiau konkretesnės informacijos kreipkis el.paštu (mr.rieper@gmail.com), čia neatrašynėsiu.

    ZeaLot

  21. jo o kaip i ja isikelti zaidu ;) nezinau kaip isikelti tj nzn ar verta pirkti. o ta atminties korta pigesne negu zaidimai?

    Rence :D

  22. ar apsimoka paprasyti draugu kurie skrendai USA ir grizta atgal i lietuva kad nupirktu is ten nintendo dsi uz 200 doleriu?

    vyte

  23. Na Lietuvoj pigiau nei už 600+ Lt naujo nepaimsi iš parduotuvių, todėl manau apsimoka.

    Kitavertus, galima internetu užsisakyti, kaina bus nelabai didesnė (+ Shipping fees: From 34 LTL): http://www.pixmania.lt/video-game-dsi-console-black/ltuk2536749_jvart.html

    ZeaLot

  24. o ar labai brangiai lietuvoje kainuoja originalus nintendo ds zaidimai?

    vyte

  25. Nelabai mačiau originalų, nėr paklausos jiems Lietuvoj.

    ZeaLot

  26. kodel neimanoma prisijungti prie dsi shop nors ir rodo kad rysis yra?

    paulius

  27. gal žinot kokią lietuvišką internetinę parduotuvę kur būtų galima nusipirkt nds?

    Monita

  28. Nematyti dabar lietuviškose internetinėse parduotuvės, galima bandyt iš pixmania.lt pirkti arba ieškotis kokiame nors topo centre ar elektromarkt.

    Kitas variantas bandyti užsakyti iš pvz. gerakaina.lt, galbūt atvežtų.

    ZeaLot

  29. ZeaLot

  30. Žvilgtelėjau į Baituko tinklalapį, ten galima įsigyti ne tik Nintendo DS Lite/DSi/3DS konsolę, bet ir jai skirtų priedų bei žaidimų: http://www.prekes.net/zaidimu-iranga/nintendo-ds/nintendo-ds-konsoles

    ZeaLot

  31. kiek kainuoja ta kortele?

    Paula

  32. ZeaLot

  33. […] lygiai prieš 2 metus štai čia šiek tiek apžvelgiau Nintendo DS ir DS Lite skirtumus. Dabar gi palyginkime 3DS su DS […]

    Nintendo 3DS sulauksime kovą

  34. ar cia yra atmintis kiek gb?

    faustas

  35. kur gauti pirkti nintendo ds lite pakroveja?

    lukas

  36. faustas. Jo ten dedasi microSD nuo 2gb iki 32gb.

    lukas

Palikti komentarą

*